Frankrijk winnaar eerste editie Padel Nations Cup

Frankrijk heeft in Nijmegen de eerste editie van de Padel Nations Cup op zijn naam geschreven. In de finale op Plein 44, in het centrum, klopte het Italië met 2-1.

Benjamin Tison (links) en Julien Maigret wonnen het herendubbelspel in de finale.

De Italianen wonnen eerder deze week nog het onderlinge treffen in de groepsfase (met 2-1), maar moeten genoegen nemen met een tweede plaats in de eindrangschikking van het landentoernooi.

Opvallend genoeg kwam het ene Italiaanse punt in de finale uit het damesdubbelspel, het onderdeel waarin Frankrijk deze week onverslaanbaar was. Eerder deze week in de groepsfase, toen Italië met 2-1 van Frankrijk won, kwam het punt van de Fransen juist uit het damesdubbelspel.

Ditmaal moesten Lea Godelier en Marianne Vandaele hun meerdere erkennen in Chiara Pappacena en Giulia Sussarello. Het werd een opvallend ruime zege voor het Italiaanse koppel: 6-1, 6-1. Het betekende de 1-1 in de finale nadat het herendubbelspel tussen Julien Maigret/Benjamin Tison en Daniele Cattaneo/Simone Cremona een prooi was geworden voor Frankrijk (7-5, 7-6).

Het beslissende dubbelspel mondde uit in een spannende driesetter waarbij Melissa Martin en Benjamin Tison met 3-6, 6-3, 6-4 aan het langste eind trokken tegen Simone Cremona en Giulia Sussarello.

Spanje won de strijd om de derde plaats van Nederland. Volgens de Nederlandse bondscoach Rob Jaspers is Spanje wel de toonaangevende natie in de zo snel groeiende padelsport, maar trad het land niet met haar sterkste spelers aan in Nijmegen. Frankrijk en Italië deden dat volgens hem wel.

Klik hier voor alle wedstrijden en uitslagen van de Padel Nations Cup.