Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen 2018 in volle gang

Vanaf afgelopen maandag wordt er op de banen van Tennisvereniging Tulip in Hilversum hard gestreden om de Nederlandse titels in alle leeftijdsklassen.

In verband met de hitte in Hilversum is er afgelopen dinsdag al om 08:00 uur gestart met de wedstrijden. Dinsdag werden er ter plekke namelijk temperaturen van meer dan 34 graden Celsius gemeten. In de middag zijn er voornamelijk dubbels gespeeld en er is een pauze ingelast om zo goed mogelijk om te kunnen gaan met de hitte.

Favorieten voor de titels

In bijna alle categorieën zitten de nummers een en twee nog in het schema. Manvydas Balciunas, nummer een geplaatst t/m 12, wist zich zelfs met groot vertoon van macht voor de halve finales te plaatsen door driemaal met 6-0 6-0 en eenmaal met 6-2 6-0 te winnen. Bij de ME t/m 16 wisten de als eerste geplaatste Melissa Boyden en de als vierde geplaatste Bente Spee zich ook zeer gemakkelijk voor de halve finales te plaatsen. Lodewijk Weststrate staat bij de JE18 in de kwartfinale. Hij is voorlopig nog in de race om na de titel bij de JE t/m 16 vorig jaar nu ook de titel t/m 18 te pakken. Stephanie Visscher won in maart het NOJK t/m 18 en staat ook nu in de halve finales. Voor haar is er dus nog steeds de kans op de ‘dubbel’ dit seizoen.

Wedstrijdprogramma en toegang

Vrijdag wordt er om 10:00 uur gestart met de wedstrijden. In het enkelspel worden vrijdag alle halve finales gespeeld. In het dubbelspel worden vrijdag alle finales gespeeld. De prijsuitreiking voor het dubbelspel is ook vrijdagmiddag in Hilversum.

Bekijk hier het speelschema, de deelnemers en volg de uitslagen van het toernooi. Alle informatie is te vinden op de KNLTB-website.