Nederlandse tennisjeugd strijdt om nationale titels op Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen

De beste jeugdspelers van Nederland strijden van 6 tot en met 11 augustus om de nationale enkel- en dubbelspeltitels van de Menzis Nationale Jeugd Kampioenschappen (NJK). De kampioenschappen worden gespeeld op de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum.

Maar liefst 366 tennistalenten strijden dit jaar om de nationale titels in de categorieën t/m 12, 14, 16 en 18 jaar. Onder de talentvolle jongens en meisjes zitten de toekomstige vertegenwoordigers van het Nederlandse toptennis. Topspelers als Thiemo de Bakker, Robin Haase, Arantxa Rus en Richel Hogenkamp staan op de lijst der winnaars van de NJK.

Kanshebbers

Er zijn meerdere deelnemers die hun titel van vorig jaar willen prolongeren of na het winnen van de Menzis Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen (NOJK) ook de titel willen pakken tijdens de Menzis NJK. Zo won Kyvan Rietkerk vorig jaar tijdens de Menzis NJK de categorie t/m 12 jaar en zal hij dit jaar hetzelfde gaan proberen te bereiken in de categorie t/m 14 jaar.

Lodewijk Weststrate (foto) won vorig jaar in zijn leeftijdscategorie (t/m 16 jaar) en gaat dit jaar voor de titel in een hogere leeftijdscategorie (t/m 18 jaar). Manvydas Balciunas en Rose Marie Nijkamp wonnen de Menzis NOJK t/m 12 jaar en Stephanie Visscher de Menzis NOJK t/m 18 jaar. Zij doen dit jaar bij de Menzis NJK weer in dezelfde leeftijdscategorie mee en zijn grote kanshebbers voor de winst.

Wedstrijdprogramma en toegang

Maandag 6 augustus start het wedstrijdprogramma om 9.30 uur, dinsdag 7 en woensdag 8 augustus om 9.00 uur en de overige dagen zijn de jeugdtalenten vanaf 10.00 uur te zien. De finales van de Menzis NJK worden op zaterdag 11 augustus gespeeld vanaf 10.00 uur. De Menzis NJK zijn gratis te bezoeken.

Bekijk hier het speelschema, de deelnemers en volg de uitslagen van het toernooi. Alle informatie is te vinden op de KNLTB-website.