Aftrap (nationale) selecties 2018-2019

De technische staf van de KNLTB heeft de selecties en de nationale selecties voor het seizoen 2018-2019 bepaald. De aftrap van het nieuwe tennisseizoen vond gisteravond plaats in het AFAS Theater in Leusden waarbij zo’n 300 spelers, trainers en ouders bij elkaar kwamen. Door middel van korte, afwisselende presentaties werden zij door technische directeur Jacco Eltingh en zijn team bijgepraat over verschillende onderwerpen en nieuwe ontwikkelingen.

Door middel van een informatieve quiz werd de toekomstige tennistop van Nederland bijgepraat over fairplay, medische zaken, internationale toernooien, fysieke en conditioneel onderwerpen.

Selectie

De technische staf van de KNLTB bepaalt na input van de gecertificeerde tennisscholen welke kinderen geselecteerd worden. Zij kijken naar verschillende factoren, zoals het potentieel aan technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden. Daarnaast is ook de rol van de ouders een belangrijke factor. Zijn zij bereid om de route van de gecertificeerde tennisschool in samenwerking met de KNLTB te volgen? De ontwikkeling van een kind is heel belangrijk en uiteraard is de ranking daar ook een onderdeel van. De ranglijstpositie wordt meer of minder meegewogen afhankelijk van de leeftijdsfase. Hoe ouder, hoe belangrijker de ranglijstpositie wordt. De selectie kent een piramide opbouw; hoe hoger het geboortejaar, hoe smaller de selectie over het algemeen is. Met name bij de overgang van onderbouw naar bovenbouw leeftijd wordt erg streng geselecteerd, omdat spelers op deze leeftijd een bepaalde basis bereikt moeten hebben die noodzakelijk is om nog tot de top toe te kunnen treden. Spelers die geselecteerd zijn en bij een gecertificeerde tennisschool trainen, hebben recht op een financiële bijdrage. Kijk hier voor meer info over de jeugdopleiding en tennisscholen