Bertens voor het eerst in top tien wereldranglijst

Kiki Bertens staat voor het eerst in haar loopbaan in de top tien van de wereldranglijst. Op de nieuwe ranking klimt ze één plaats naar de tiende positie.

Bertens haalde de derde ronde van het WTA-toernooi in Beijing, daardoor heeft ze nu voor het eerst in haar carrière een plek bij de beste tien tennissters van de wereld beet. Bertens passeerde de Francaise Caroline Garcia op de ranking, zij zakte acht plaatsen naar positie zestien.

De 26-jarige Bertens is bezig aan een schitterend jaar. Ze won dit jaar de toernooien van Charleston, Cincinnati en Seoul. Daarnaast stond ze in de eindstrijd van het toernooi in Madrid. Het halen van de top tien is een bekroning van een uitstekend jaar.

Bertens komt deze week in actie bij het WTA-toernooi in Linz. Daar kan ze nog goede zaken doen voor het halen van de WTA Finals in Singapore. In de Race to Singapore bezet Bertens nu de negende positie. Het verschil met nummer acht, de Tsjechische Karolina Pliskova, is slechts tien punten. De beste acht speelsters plaatsen zich voor het eindejaarstoernooi in Singapore.

Lesley Kerkhove klom na haar goede prestaties van de afgelopen weken 26 plaatsen op de ranking. Ze is nu de nummer tweehonderd van de wereld.

Top vijf Nederlandse vrouwen:

10. Kiki Bertens (+1)
112. Arantxa Rus (-8)
163. Richel Hogenkamp (+4)
197. Bibiane Schoofs (-16)
200. Lesley Kerkhove(+26)

Top vijf Nederlandse mannen:

44. Robin Haase
197. Tallon Griekspoor (-15)
212. Scott Griekspoor (+9)
232. Thiemo de Bakker (+1)
273. Jelle Sels (+2)