ITF 4 Indoor Almere: in de voetsporen van Djokovic en Murray

In navolging van illustere oud-winnaars als Novak Djokovic en Andy Murray spelen talentvolle junioren komende week (14-21 oktober) een internationaal indoortoernooi op de banen van Centre Point in Almere.

De Nederlandse inbreng bij de jongens komt van Stijn Pel, Guy den Ouden, Thijmen Loof, Jesse den Hartog, Jim Hendrikx en van landgenoten die zich middels het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema plaatsen. Bij de meisjes wordt veel verwacht van Melissa Boyden en Anouck Vrancken Peeters. Daarnaast zijn Madelief Hageman, Rixt van den Werff en Sanne Schalekamp verzekerd van het hoofdschema. Van den Werff en Schalekamp presteren deze week sterk op de ITF 5 Burgersdijk Tennis Rhijenhof.

Boyden verloor daar verrassend in de kwartfinales en zal in Almere uit zijn op eerherstel. Ze bewaart goede herinneringen aan het outdoortoernooi dat vorige maand in Almere werd gehouden. Boyden schreef de ITF 5 Outdoor Almere op haar naam. De halve finales van het meisjesenkelspel kleurden destijds oranje, met naast Boyden, Bente Spee en Anouck Vrancken Peeters. Niels Visker pakte de titel en hield daarmee de Nederlandse eer bij de jongens hoog.

Het deelnemersveld van de ITF 4 Indoor Almere is diverser, met spelers van meer verschillende nationaliteiten, en van een iets hoger niveau dan de ITF 5 Outdoor Almere. Beide toernooien worden georganiseerd door Tennis College Flevoland.

Grote namen in het hedendaagse tennis gaven ooit acte de presence op de ITF 4 Indoor Almere, zoals de huidige Wimbledon-en US Open-kampioen Novak Djokovic, Andy Murray, David Goffin en meer recent en dichter bij huis Tim van Rijthoven en Deney Wassermann. Dat het lang niet altijd de winnaars zijn van deze toernooien die het ver schoppen, bewees Goffin. Toernooidirecteur Erwin de Boerdere zag de Belg, de huidige nummer elf van de wereld, drie jaar achtereen spelen in Almere en nooit verder komen dan de halve finales.

Volg de website www.knltb.nl voor meer over dit toernooi en andere internationale toernooien op Nederlandse bodem. Klik hier voor meer specifieke informatie over ITF 4 Indoor Almere.