Kom naar de Paralympische Talentdag van NOC*NSF op 14 oktober

De KNLTB is 14 oktober op Papendal van de partij op de Paralympische Talentdag van NOC*NSF. Onder andere bondscoach Dennis Sporrel en Robin Ammerlaan zijn aanwezig.

Op de Paralympische Talentdag zijn er sportrondes, van elk een uur. Tijdens deze rondes voeren de sporters onder leiding van coaches een training of een test uit, waaronder dus een tennistraining onder leiding van Dennis Sporrel en Robin Ammerlaan. 

Na deze sportsessies van een uur wordt gekeken of sporters talent hebben om bijvoorbeeld door te gaan in een traject voor de Paralympische Spelen. De kansrijkste sporters krijgen gelijk de mogelijkheid om te worden opgenomen in een nationale selectie. 

De Paralympische Talentdag vindt één keer per jaar plaats. Daarnaast zijn er nog Talentherkenningsmiddagen en –avonden. Dat is een extra moment om kennis te maken met de Paralympische Topsport. Op deze dagen worden potentiële talenten door medewerkers van NOC*NSF getest aan de hand van sportoefeningen en individuele gesprekken. De volgende Paralympische Talentherkenningsmiddag is 9 december, eveneens op Papendal.

Bekijk hier meer informatie over de Paralympische Talentdag.

Bekijk hier een terugblik op de Paralympische Sportdag van 2017.