Twee kwartfinales voor Jesper de Jong op Jeugd Olympische Spelen

De Jeugd Olympsiche Spelen zitten erop voor Jesper de Jong. De tennisser uit Hoofddorp kwam in Buenos Aires knap tot de kwartfinales van het dubbelspel en het gemengddubbel.

De Jong haalde met zijn Luxemburgse partner Eleonora Molinaro, de kwartfinales in de Argentijnse hoofdstad. Molinaro is de nummer twaalf van de wereld op ranglijst voor junioren. Ze verloren uiteindelijk in een spannende wedstrijd van het Zwitserse koppel Lulu Sun en Damien Wenger, 6-4, 3-6 en 12-10.

Wenger was de dubbelpartner van De Jong in Buenos Aires. Ze schaarden zich bij de laatste acht duo's, maar de Tsjechen Ondrej Styler en Dalibor Svrcina waren met 2-6, 6-4 en 10-5 te sterk.

In het enkelspel was de tweede ronde het eindstation voor achttienjarige De Jong. Hij verloor van de latere finalist Facundo Diaz Acosta, 4-6, 6-4 en 6-3. Diaz Acosta was als achtste geplaatst in eigen land. Hij haalde uiteindelijk de finale, maar daarin was de Fransman Hugo Gaston met 6-4 en 7-5 te sterk.

Het was de eerste keer dat er een Nederlandse tennisser deelneemt aan de Jeugd Olympische Spelen.