Zilver voor Nederlandse teams 35+ en 45+ op WK Young Seniors

Twee Nederlandse teams hebben een zilveren medaille veroverd op de ITF Young Seniors World Team Championships in Miami Beach. In de finale van de categorieën mannen 35+ en 45+ kwamen onze landgenoten net tekort.

Het Nederlandse mannenteam 35+ in Miami Beach

Het mannenteam 45+ bestaande uit Marcus Hilpert, Bart Beks en David Hofman greep naast een derde wereldtitel op rij. In de finale van de zogenaamde Dubler Cup moest het buigen voor Frankrijk, dat daarmee revanche nam voor het verlies van vorig jaar in de finale. 

Beks redde het niet tegen Arnaud Magnin: 6-2, 6-4. Marcus Hilpert moest in een zware driesetter buigen voor Benoit Halle: 5-7, 6-3, 6-3. Van het dubbelspel werd vervolgens afgezien.

In de finale van de Italia Cup (mannen 35+) nam Oranje nog wel een voorsprong. Jasper Smit zorgde voor het Nederlandse punt dankzij een 6-1, 6-3 zege over Marco Crugnola. Bart de Gier moest daarna zijn meerdere erkennen in Giulio di Meo: 6-2, 6-4. Het duo Jasper Smit/Martijn van Haasteren kon het vervolgens niet bolwerken tegen Marco Crugnola en Stefano Ianni: 6-2, 6-4.

Smit en Van Haasteren veroverden als duo ooit vijf titels in Futures en Challengers. Dat was in 2006 en 2007. De 37-jarige Smit geraakte tot de 121ste plaats op de wereldranglijst voor dubbelspelers. In het enkelspel kwam hij tot één (Future)titel en nummer 413 als hoogste ranking (in 2004).

Volgend op de Team Championships begint in Miami Beach vandaag (zaterdag 27 oktober) het toernooi voor individuele spelers. Er zijn wereldtitels te behalen in het enkelspel en in het dubbelspel (heren, dames en gemengd). Klik hier voor speelschema's en, in de loop van de week, uitslagen van de ITF Young Seniors World Individual Championships.

Nederlandse kanshebbers

Smit is één van de titelkandidaten bij de mannen 35+. Hij is als tweede geplaatst in het enkelspel en doet met Romano Frantzen een gooi naar dubbelspelgoud. Het Nederlandse duo is als derde geplaatst. 

Smit veroverde vorig jaar in Kaapstad met veel overmacht de wereldtitel bij de jongste seniorentennissers. Hij stond geen set af. Samen met Van Haasteren pakte hij ook nog eens goud in het herendubbelspel. In 2015 was er twee keer zilver voor Smit op de allereerste WK Young Seniors. Voor 2015 was er alleen een splitsing tussen Seniors en Super-Seniors.

In het enkel- en dubbelspel 45+ zijn Hilpert en Beks twee van de favorieten. Hilpert, goed voor zeven individuele wereldtitels, is als eerste geplaatst en Beks als derde. Hilpert en Beks wonnen dubbelgoud in 2017 en 2015. Beks veroverde enkelspelgoud in 2014 en 2016.