De Groot/Shuker en Scheffers/Egberink winnen eerste wedstrijd in Bemmel

Diede de Groot en Lucy Shuker zijn hun jacht op de hoofdprijs van de Uniqlo Wheelchair Doubles Masters overtuigend begonnen. Het Nederlands/Britse koppel was met 6-2, 6-2 voor Michaela Spaanstra en haar Duitse partner Katharina Kruger. Maikel Scheffers en Tom Egberink klopten Ruben Spaargaren en de Belg Jef Vandorpe in een spannende partij.

De Groot en Shuker wonnen twee jaar geleden in het Amerikaanse Mission de Viejo de wereldtitel dubbelspel en De Groot prolongeerde haar titel vorig jaar in Bemmel aan de zijde van Marjolein Buis.

Buis speelt deze editie samen met Aniek van Koot en de Nederlandse vrouwen verloren in een ware thriller van de Britse Louise Hunt en de Amerikaanse Dana Mathewson: 6-4, 5-7, 7-6 (5). Donderdag spelen ze hun tweede wedstrijd in De Schaapskooi tegen het Japanskoppel Momoko Ohtani/Manami Tanaka.

De Groot en Shuker nemen het in hun tweede groepsduel op tegen Charlotte Famin en Kgohatso Montjane.

Scheffers/Egberink

Eerder op de dag wonnen Maikel Scheffers en Tom Egberink hun eerste wedstrijd in De Schaapskooi van de Nederlander Ruben Spaargaren en de Belg Jef Vandorpe. Egberink en Scheffers trokken de partij tegen de negentienjarige Spaargaren en zijn twee jaar jongere Belgische partner in drie sets over de streep. Egberink en Scheffers wonnen met 7-5, 2-6 en 6-3.

Egberink en Scheffers wonnen eerder dit jaar het Daegu Open in Korea. In aanloop naar de Paralympics in Tokio (2020) speelden zowel Egberink als Scheffers eerder dit jaar toernooien met Spaargaren als partner. Scheffers was erg succesvol met Spaargaren als partner. Ze wonnen dit jaar toernooien in Bolton, Berlijn, Leuven, Ath en Hilton Head Island. Egberink en Spaargaren wonnen in het Tsjechische Prostejov en het Italiaanse Cuneo.

In het andere pouleduel in Groep B begonnen Gustavo Fernandez en Gordon Reid erg sterk. De Argentijn en de Brit gunden het Japanse koppel Shingo Kunieda/Takashi Sanada slecht één game, 6-0 en 6-1.