Nijboer kan mooie week in Egypte niet bekronen met toernooizege

Ryan Nijboer heeft een fraaie week bij het Futuretoernooi in Sharm El Sheikh (15,000 dollar) bekronen met een toernooizege. De tennisser uit Dronten verloor in de eindstrijd van de als eerste geplaatste David Perez Sanz.

Nijboer moest met twee keer 6-1 zijn meerdere erkennen in de Spaanse nummer één van de plaatsingslijst. De 24-jarige Sanz speelde sinds begin oktober zes toernooien in Sharm El Sheikh. De Spanjaard won er vijf, ook schreef hij zes dubbeltitels bij op zijn palmares.

Sanz won vorige week ook van Nijboer in de kwartfinales, het werd toen 6-4, 6-3. Sanz en Nijboer speelden twee weken geleden ook tegen elkaar in de eindstrijd, toen won de Spanjaard met 6-3, 2-6 en 7-6 (0).

De negentienjarige Nijboer was vorig jaar november ook goed op dreef in Egypte. Hij haalde toen de finale van een Future in Sharm El Sheikh, waarin hij zijn meerdere moest erkennen in de Pool Pawel Cias, 6-3, 6-4. De tennisser uit Dronten wacht nog op zijn eerste zege in een Futuretoernooi.