Schitterend deelnemersveld op Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn

De volledige Nederlandse mannelijke tennistop is van de partij op de Nederlandse Loterij NK Tennis, dat volgende week in Alphen aan den Rijn plaats vindt. Ook bij de vrouwen is er een schitterend deelnemersveld met onder meer Richel Hogenkamp, Bibiane Schoofs en Lesley Kerkhove die zich tot Nederlands kampioen hopen te kronen. Bij de rolstoeltennissers gaan Diede de Groot en Maikel Scheffers voor titelprolongatie.

Na jaren in het Topsportcentrum Rotterdam is nu TV Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn de gastheer van de nationale titelstrijd, die zoals al een aantal jaren gebruikelijk medio december op de kalender staat en door veel spelers wordt gebruikt als voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Met Robin Haase, Chayenne Ewijk, Diede de Groot en Maikel Scheffers geven in ieder geval alle enkelspelwinnaars van vorig jaar acte de présence. De concurrentie in het heren-en damesenkelspel is dit jaar enorm groot. Bij de heren zijn zelfs de zes hoogst genoteerde Nederlanders van de ATP-wereldranglijst van de partij. Dat zijn Robin Haase, Tallon Griekspoor, Thiemo de Bakker, Scott Griekspoor, Jelle Sels en Gijs Brouwer. Veelvoudig NTK-winnaar Jasper Smit en aanstormend talent Ryan Nijboer hebben een wildcard gekregen. De winnaar van 2016, Botic van de Zandschulp, moet zich zien te kwalificeren als hij ook een gooi wil doen naar de titel.

Wildcardhoudsters 

In het damesenkelspel krijgen de eerder genoemde Ewijk, Hogenkamp, Schoofs en Kerkhove concurrentie van onder meer wildcardhoudsters Arianne Hartono en Eva Vedder. De beste Nederlandse dubbelspeelster van dit moment, Demi Schuurs, doet mee aan het damesdubbelspel. Zij vormt een, op voorhand favoriet, duo met Kerkhove. In het herendubbelspel is Sander Arends/Matwe Middelkoop een interessant (gelegenheids)koppel. Beide spelers richten zich al een tijdje volledig op het dubbelspel, en niet zonder (internationaal) succes.

Wereldtop

Het speelveld bij de rolstoeltenniss(t)ers biedt ruimte aan meerdere wereldtoppers. Diede de Groot is als kersverse wereldkampioene natuurlijk de te kloppen vrouw, maar met Aniek van Koot en Marjolein Buis zijn er nog twee toptien-speelsters. Onder meer Tom Egberink en Ruben Spaargaren hopen Maikel Scheffers van een zesde NK-titel te houden in het enkelspel.

De loting van het hoofdtoernooi is op maandag 10 december om 19.00 uur. Het wedstrijdschema per dag en de uitslagen van de NK zijn terug te vinden op MijnKNLTB.