Toernooi in Bergen op Zoom mooie afsluiting voor seniorentennissers

In de laatste week van het jaar kwamen de seniorentennissers in actie in Bergen op Zoom. Ook de vijfde editie van de Indoor Senior Open was weer een mooie afsluiting van het tennisjaar. Toernooidirecteur Pim Felius blikt tevreden terug.

''Voor de Nederlandse tennissers is het een mooie afsluiting van het jaar. Ze willen samen het jaar gezellig afsluiten'', weet Felius. ''De Nederlandse hebben meestal een vaste groep. Dat is altijd leuk, maar het is ook leuk voor ze om nieuwe contacten op te doen. Dat is voor de sfeer heel leuk.''

Want er waren nieuwe namen uit het buitenland actief in Bergen op Zoom. De winst in de categorie 60+ ging naar Stephen Bryant uit Zuid-Afrika, in de categorie 55+ won de Zweed Anders Sirkia van de Brit Alan Jordan. ''Het is leuk, andere winnaars. Het is mooi dat er nieuwe namen naar Nederland komen.''

Felius had wel minder deelnemers dan voorgaande jaren. ''De ITF heeft een extra toernooi in Luxemburg in deze week neergezet. We hebben altijd veel Duitsers hier spelen, maar sommigen kozen nu voor Luxemburg in verband met de korte rijafstand. Verder heb ik van veel spelers een persoonlijk bericht gekregen dat ze niet kwamen, dit in verband met de vakantie.''

Felius hoopt volgend jaar weer meer spelers te begroeten op de banen van Sportcentrum De Karmel. ''We hebben een aantal ambassadeurs van het toernooi. Die als vier, vijf jaar in Bergen op Zoom spelen. Die vragen we of ze op buitenlandse toernooien het toernooi in Bergen op Zoom te promoten. Daar gaan we mee aan de slag om weer nieuwe spelers onze kant op te krijgen. Ik ben tevreden over deze editie, op naar volgend jaar.''

Bekijk hier alle uitslagen van de Indoor Senior Open in Bergen op Zoom.