Uitstekende prestaties Nederlandse tennissers bij Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer

De Nederlandse jongens en meisjes hebben uitstekende prestaties neergezet bij het Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer. In de categorieën tot en met veertien en zestien jaar gingen de overwinning naar Nederlandse tennissers.

Foto: Marleen Fouchier

De finale in de categorie tot en met zestien jaar was een volledige Nederlandse aangelegenheid. De als derde geplaatste Abel Forger (foto) ging met de toernooizege aan de haal door in de eindstrijd Jay Temming met 6-4, 1-6 en 6-3 te verslaan. Ook in het dubbelspel was Forger succesvol. Hij won het dubbeltoernooi aan de zijde van Kyvan Rietkerk. Forger deed het voor het tweede jaar op rij goed in Zoetermeer. Hij haalde vorig jaar in de categorie tot en met veertien jaar de halve finales, waarin hij verloor van Kyvan Rietkerk.

In het meisjestoernooi was Annelin Bakker uitstekend op dreef. De ongeplaatste speelster uit het Groningse Haren verspeelde in het gehele toernooi slechts één set. In de eindstrijd was Bakker te sterk voor de Belgische nummer vier van de plaatsingslijst, Morane Meyers. Het werd 6-2 en 7-6 (5) voor Bakker.

Toernooizeges voor De Lange en Nijkamp

In de categorie tot en met veertien jaar vielen er ook twee Nederlandse toernooizeges te noteren. Pieter de Lange won het jongenstoernooi. In een spannende eindstrijd trok hij in drie lange sets aan het langste eind tegen de als eerste geplaatste Belg Simon Daune, 7-6 (1), 5-7 en 6-4. De Lange was zelf de nummer zeven van de plaatsingslijst in Zoetermeer.

Rose Marie Nijkamp heerste in het enkelspel bij de meisjes tot en met veertien jaar. De als eerste geplaatste Apeldoornse gunde in de finale de Italiaanse Annathea Sara slechts één game, 6-0 en 6-1. Nijkamp was de gehele week uitstekend op dreef. Ze stond in het gehele toernooi slechts één set, in de halve finale tegen de als vierde geplaatste Belgische Mette Steegmans.

In de nieuwe categorie tot en met twaalf jaar gingen de overwinningen naar Luka Nikolic uit Frankrijk en de Italiaanse Claudia Galiette. Bekijk hier alle uitslagen van het Intime Tennis Direct Junior Open in Zoetermeer.