FysioHolland Medicort

FysioHolland Medicort is de specialist op het gebied van (top)sportfysiotherapie.

Gespecialiseerde fysiotherapie voor (top)sporters 

Bij FysioHolland Medicort werken ervaren specialisten op het gebied van sport- en orthopedische revalidatie. Samen met de sporter gaan we voor op een optimaal resultaat, zodat hij of zij zo snel mogelijk weer op het oude niveau kan presteren. Wij richten ons zowel op topsporters als amateursporters, per sport bieden wij passend behandeltraject aan. Ook voor preventieve behandeling kunnen sporters bij onze specialisten terecht. Voorkomen is tenslotte altijd beter dan genezen. Vanuit dit idee zijn wij dan ook een nauwe samenwerking met de KNLTB gestart. 

De KNLTB en FysioHolland Medicort 

Ongeveer vijftien jaar geleden zijn FysioHolland Medicort en de KNLTB een samenwerking aangegaan en verzorgen wij onder andere de fysiotherapie tijdens trainingen en wedstrijden. Zo gaan we mee naar diverse internationale toernooien en trainingskampen om de sporters te voorzien van de nodige fysiotherapeutische zorg. In het begin van de samenwerking hebben we Paul Haarhuis begeleid tijdens de revalidatie na zijn schouderoperatie. In 2012 hebben we Esther Vergeer en haar dubbelspel partner Marjolein Buis mogen begeleiden richting de Olympische Spelen van Londen, waar zij uiteindelijk met de goudeden medaille naar huis gingen. Ook organiseren we regelmatig presentaties en workshops gericht op bijvoorbeeld blessurepreventie. 

Ons doel is om er samen met de KNLTB en de medische staf van de KNLTB voor te zorgen dat de tennissers altijd topfit op het veld verschijnen.