Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

De KNLTB organiseert sinds het najaar van 2016 een padelcompetitie. Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid door samen met een team de baan op te gaan, maar je kunt jezelf daarnaast ook nog eens ontwikkelen als padelspeler door de wedstrijden die je speelt. Hiermee kun je je padelrating proberen te verbeteren! Ook worden er padeltoernooien georganiseerd.

Voor- en najaarscompetitie 2018

De KNLTB Voorjaars- en Najaarscompetitie padel wordt steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. Dit jaar deden er in de Voorjaarscompetitie 86 teams mee, ten opzichte van 28 teams vorig jaar. Ook zijn we gegroeid van 13 naar 33 verenigingen/accommodaties. En deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Voor wie?

Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Rating

Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Inschrijving & aanwijzen VCLP

De inschrijving voor de competitie verloopt via één centraal persoon per vereniging; de Verenigingscompetitieleider padel (VCLP). De VCLP is de contactpersoon voor de KNLTB aan de ene kant en voor alle aanvoerders van zijn/haar teams aan de andere kant.

Aanmelden van de VCLP kan per mail via wedstrijdtennis@knltb.nl

Competitie Marktplaats

Wil je graag padelcompetitie spelen, maar zoek je nog een team? Of andersom, zoekt jouw competitieteam nog een padelspeler? Maak dan gebruik van de Competitie Marktplaats en plaats een oproep! 

Klassen

In de Najaarscompetitie kun je meedoen aan de vrijdagavond (nieuw!), zaterdag of zondag competitie. In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen.

Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

  • Topklasse – wedstrijdspelers. Voor de Topklasse (alleen zondag) dient de VCLP een promotieverzoek in te dienen. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
  • 1e klasse – wedstrijdspelers
  • 2e klasse – gevorderden
  • 3e klasse – beginner

Speeldata Najaarscompetitie 2018

De Najaarscompetitie padel wordt gespeeld in september en oktober (inhaaldagen in november). De speeldata voor de Padelcompetitie najaar 2018 vind je hier

Speeldata Voorjaarscompetitie 2018

De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier.

De speeldata voor de Topklasse Padelcompetitie voorjaar 2018 vind je hier.

Play-offs Topklasse 

De playoffs van de Topklasse zullen op 1 juli 2018 gespeeld worden.