Wat heb ik nodig?

Kleding

Op de tennisbaan hoor je schone en algemeen geaccepteerde tenniskleding te dragen. Dit betekent dat er een aantal kledingstukken zijn die liever niet gezien worden op een tennisbaan. Bijvoorbeeld: bermuda shorts, voetbal- of gymnastiekbroeken, sweatshirts (katoenen hemden met lange mouwen), overhemden en kleding met fluorescerende kleuren of kleding die voor andere sporten dan tennis bedoeld is.

Schoenen

Het tennist het beste op schoenen die speciaal voor tennis zijn ontworpen. Bijkomend voordeel is dat deze schoenen zo zijn gemaakt, dat ze de baan niet beschadigen. Koop je schoenen in een goede sportwinkel. Laat je goed adviseren en pas verschillende modellen. Op die manier weet je zeker dat je met goed materiaal de baan op stapt.

Racket

Zonder racket kan er niet getennist worden en dus heb je dat in ieder geval nodig. Rackets zijn er in zeer veel soort en maten. Er zijn rackets voor kinderen, mannen, vrouwen, goede spelers, beginners, spelers die met veel spin slaan, enzovoort. 

Net zoals bij de tennisschoenen is het zeer belangrijk om je goed te laten adviseren welk racket het beste bij jou past. Met een goed racket in de hand wordt de kennismaking met de sport des te leuker!

Tennisballen

Tennisballen zullen in bijna elke sportwinkel te koop zijn. En ook ballen zijn er van veel verschillende merken en types. De KNLTB adviseert om zeker bij het kennismaken met tennis de keuze voor een tennisbal niet te ingewikkeld te maken. Wanneer je wat meer ervaren wordt, merk je vanzelf welk soort bal voor jou het prettigst speelt.

KNLTB partners

De KNLTB werkt samen met een aantal bekende partners die tennissers kunnen voorzien van de benodigde materialen. Leden van de KNLTB komen bovendien in aanmerking voor leuke aanbiedingen en interessante kortingen. Hieronder vind je links naar de sites van onze partners.Dunlop

Dunlop levert tennisballen en tennisrackets

TennisDirect webshop

Met KNLTB exclusieve producten en acties