Special Olympics

Niet alleen de KNLTB organiseert G-Tennis. Ook Special Olympics Nederland (SON) draagt zorg voor Regionale en Nationale Spelen en evenementen, waarbij regelmatig tennis op het programma staat.

Doel van de Special Olympics

Het doel van Special Olympics is om mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is. Jaarlijks worden er door Special Olympics verschillende evenementen georganiseerd. Deze zijn onderverdeeld op regio en per type. Zo zijn er Internationale Spelen, Nationale Spelen en Regionale Spelen. 

Nationale Spelen

Komende jaar is de Achterhoek op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018.

Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht hun niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 22 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een speciale openingsceremonie, en zal in het Special Olympics Dorp drie dagen lang de Special Olympics vlam branden.

Het tennis onderdeel wordt gespeeld bij LTC de IJsselweide in Gendringen. Alle KNLTB aangesloten tennisverenigingen met G-Tennis aanbod hebben een uitnodiging ontvangen om in te schrijven. Voor meer informatie over deze Nationale Spelen, zie de website van de Special Olympics 2018.

Regionale Spelen

Op regionaal niveau worden de Special Olympics Regionale Spelen georganiseerd. Het voordeel van de Regionale Spelen is dat deze spelen maar één dag duren, en dat instellingen en scholen zich ook kunnen inschrijven. Kijk voor alle regionale spelen op de website van Special Olympics Nederland

Heel veel spelplezier!