Special Olympics

Niet alleen de KNLTB organiseert G-Tennis. Ook Special Olympics Nederland (SON) draagt zorg voor Regionale en Nationale Spelen en evenementen, waarbij regelmatig tennis op het programma staat.

Doel van de Special Olympics

Het doel van Special Olympics is om mensen met een verstandelijke beperking de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is. Jaarlijks worden er door Special Olympics verschillende evenementen georganiseerd. Deze zijn onderverdeeld op regio en per type. Zo zijn er Internationale Spelen, Nationale Spelen en Regionale Spelen. 

Nationale Spelen

Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag

De Special Olympics Nationale Spelen 2020 in Den Haag is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Tijdens de Special Olympics Nationale Spelen 2020 op 12, 13 en 14 juni 2020 afgekort als SONS 2020, wordt Den Haag bezocht door ruim 2000 sporters en 750 begeleiders. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport.

Voor meer informatie over deze Nationale Spelen, zie de website van de Special Olympics 2020

Regionale Spelen

Op regionaal niveau worden de Special Olympics Regionale Spelen georganiseerd. Het voordeel van de Regionale Spelen is dat deze spelen maar één dag duren, en dat instellingen en scholen zich ook kunnen inschrijven. Kijk voor alle regionale spelen op de website van Special Olympics Nederland

Heel veel spelplezier!