Wijzigingen Open Jeugdtoernooien

Naam Open Jeugdtoernooi wordt Open Junioren Toernooi

Over de hele linie noemen we de voormalige Gele jeugd tot en met 17 jaar Junioren. Dus ook de naam Open Jeugdtoernooi verandert mee naar Open Junioren Toernooi. 

 

 

Nieuw aanbod Junioren toernooien

We zien dat er steeds minder jeugdtoernooien worden georganiseerd. Na onderzoek naar de wensen en behoeften van de jeugd en hun ouders is onder andere gebleken dat spelers graag meedoen aan kortere toernooien die gemakkelijker planbaar zijn en dat kinderen graag met vriendjes willen spelen. 

Vanaf 2019 zullen deze vormen steeds meer aangeboden worden. Kijk voor Tenniskids op tenniskids.toernooi.nl en voor Junioren op MijnKNLTB.nl.

 


Naam Districts Jeugd Kampioenschappen (DJK) wordt Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK) met nieuwe agenda

In 2018 zijn de KNLTB Districten opgeheven, waardoor de kampioenschappen niet meer op districtsniveau kunnen worden georganiseerd. Daarbij was er geen vaste week in de kalender voor de DJK. Ook sloten de Tenniskids onderdelen bij DJK niet aan bij het leeftijdenadvies vanuit Tenniskids. En tot slot liepen de inschrijfaantallen van de betere spelers terug.

Er is daarom besloten de kampioenschappen vanaf 2019 op provinciaal niveau te organiseren. De naamgeving Districts Jeugd Kampioenschappen komt te vervallen en wordt vervangen door Provinciale Jeugd Kampioenschappen (PJK). Alle kampioenschappen zullen plaatsvinden in dezelfde week, namelijk de centrale week van de meivakantie. Het Tenniskids leeftijdenadvies wordt vanaf nu gehanteerd. En tot slot worden er ranglijstpunten toegevoegd aan het toernooi.