Acceptatie

Alles over het accepteren van deelname aan Jeugdranglijstoernooien.

Acceptatieplanning JRT***** t/m JRT**

In onderstaande tabel kan je zien op welke dag de acceptatie van de JRT***** t/m JRT** via MijnKNLTB bekend wordt gemaakt.

2017/2018

Week

Datum

42-43 en WJC

3-10-2017

50

28-11-2017

52

12-12-2017

3

5-1-2018

5-6

16-1-2018

10-11

20-2-2018

18

17-4-2018

25

5-6-2018

29

3-7-2018

30

10-7-2018

32

30-7-2018

JRT*

De betreffende toernooiorganisatie accepteert na sluiting van de sluitingsdatum in volgorde van de plaats van de speler op de meest recente KNLTB jeugdranglijst, en vervolgens op basis van de actuele rating. In de leeftijdscategorie t/m 14 en t/m 16 jaar voor een JRT* in de herfstvakantie wordt geaccepteerd na sluiting van de sluitingsdatum op basis van actuele rating.

Meer details vind je in het Reglement Jeugdranglijsttoernooien. Voor meer informatie over de acceptatie van deze toernooien kun je terecht bij de toernooiorganisatie. 

JRT**** t/m JRT** 

Acceptatie gebeurt centraal op het bondsbureau van de KNLTB na sluiting van de sluitingsdatum in volgorde van de plaats van de speler op de meest recente KNLTB jeugdranglijst, en vervolgens op basis van de actuele rating. Bij gelijke ranking geschiedt de acceptatie op basis van onderstaande volgorde: 

  1. De afsluitende ranglijstpositie van het voorgaande seizoen.
  2. Indien betreffende spelers in seizoen 2016-2017 in verschillende leeftijdscategorieën speelden, gaat het oudste geboortejaar voor het jongste geboortejaar. 

Als de acceptatie heeft plaatsgevonden krijg je bericht via MijnKNLTB. De acceptatieplanning vind je in de tabel bovenaan de pagina. 

Na publicatie van de acceptatie heb je nog tijd om in te schrijven voor een JRT* als je voor een JRT**** t/m JRT** in diezelfde week niet geaccepteerd bent. Houd in dat geval goed de inschrijfdeadlines voor de JRT* van jouw keuze in de gaten, maar schrijf nog niet in tot je zeker weet dat je niet geaccepteerd bent voor het door jouw ingeschreven JRT**** t/m JRT** in die week.

JRT dubbel

JRT dubbeltoernooien worden als volgt geaccepteerd: 

  1. De combinaties van spelers die beiden voorkomen op de KNLTB jeugdranglijst wordt in de volgorde bepaald door de plaatsen op de KNLTB jeugdranglijst van de beide spelers op te tellen, waarbij de combinatie met de laagste uitkomst bovenaan de lijst komt te staan, met de op één na laagste uitkomst als tweede enz. Indien twee combinaties eenzelfde uitkomst hebben, wordt de combinatie, waarin de speler met de hoogste KNLTB jeugdranglijstpositie voorkomt, hoger geplaatst op de acceptatielijst. Mocht die hoogste KNLTB jeugdranglijstpositie ook eenzelfde uitkomst hebben, dan wordt gekeken naar de afsluitende ranglijstpositie van het voorgaande seizoen.
  2. De combinaties van spelers waarvan één van beide spelers voorkomt op de KNLTB jeugdranglijst. De volgorde wordt bepaald door de plaats die de spelers, die voorkomen op de KNLTB jeugdranglijst, op deze ranglijst innemen. Bij een gelijke ranglijstpositie van de ranglijstspelers wordt de volgorde bepaald door de afsluitende ranglijst van deze spelers. 
  3. De combinaties van spelers waarvan géén van beide spelers voorkomen op de KNLTB jeugdranglijst. De spelers worden geaccepteerd op basis van de som van de dubbelspelratings van beide spelers (oplopend gerangschikt). 

JRT*****

Acceptatie gebeurt centraal op het bondsbureau van de KNLTB.