Meest gestelde vragen

..over Jeugdranglijsttoernooien

Hoe kan ik me inschrijven voor het dubbelspel?

Bij een dubbelspeltoernooi is alleen een dubbelspelcombinatie gerechtigd zich in te schrijven. Je kunt jezelf dus niet zonder dubbelpartner opgeven. Je schrijft je in via MijnKNLTB. In de handleiding wordt op pagina 4 t/m 7 stap voor stap uitgelegd hoe de inschrijving voor een dubbel gaat.

Let op: De inschrijving is pas definitief als de uitgenodigde speler ook heeft ingeschreven en de dubbelpartner heeft bevestigd in MijnKNLTB.

JRT enkel + dubbelspel week

Je schrijft je alleen in voor het enkelspel toernooi, zoals hierboven beschreven. Tijdens het toernooi kunnen de geaccepteerde spelers zich bij de toernooileiding inschrijven voor het dubbelspel toernooi. De deadline hiervan staat in de bijzondere toernooibepalingen van het toernooi. Het is bij een enkel + dubbelspel week dus niet mogelijk om van te voren je dubbelpartner door te geven. 

Kan ik mijn inschrijving via MijnKNLTB wijzigen?

Wil je nadat je hebt ingeschreven je keuzes wijzigen, dan annuleer je eerst alle keuzes voordat je opnieuw gaat inschrijven. Ga naar het toernooi van de 3e keuze en klik op wijzig inschrijving. Vervolgens verander je 3e keuze in annuleren en klik je op opslaan keuzes. Doe hetzelfde voor de 2e en vervolgens de 1e keuze. Als alles geannuleerd is kan weer opnieuw worden ingeschreven.

Waar en tot wanneer kan ik me inschrijven voor jeugdranglijsttoernooien?

Voor alle JRT** t/m ***** schrijf je je in via MijnKNLTB

Voor JRT* kan bij de desbetreffende toernooiorganisatie worden ingeschreven. Kijk op de toernooikalender voor de contactgegevens van de toernooiorganisatie of voor de website die de organisatie gebruikt voor de inschrijving. 

De sluitingsdata van JRT zijn als volgt bepaald: 
• JRT**** t/m ** - vrijdag om 14.00 uur, 24 dagen voor aanvang toernooi 
• JRT* - vrijdag om 14.00 uur, 10 dagen voor aanvang toernooi 

Wanneer afgeweken wordt van de vastgestelde sluitingsdata wordt dit in de bijzondere toernooibepalingen vermeld. Kijk voor de vastgestelde sluitingsdata JRT op de site.

Waar vind ik de bijzondere toernooibepalingen van JRT?

JRT ***** t/m **:
De bijzondere toernooibepalingen staan in MijnKNLTB (www.mijnknltb.nl) onder de knop bijzondere wedstrijdbepalingen, ook de spelersmemo is hier te vinden.

JRT*
De bijzondere toernooibepalingen zijn terug te vinden op de inschrijfpagina die de toernooi-organisatie gebruikt (bijvoorbeeld toernooi.nl). 

Waar kan ik de inschrijfkosten van een JRT vinden?

Lees voordat je inschrijft de bijzondere toernooibepalingen van het toernooi. Daarin vind je altijd terug hoe hoog het inschrijfgeld van een JRT is.

Wanneer is de acceptatie bekend?

Zodra de acceptatie van een JRT***** t/m JRT** bekend is, ontvang je een automatisch bericht. Je kunt de acceptatie dan bekijken in MijnKNLTB.

Op de pagina ‘Acceptatie’ staat een overzicht met de acceptatieplanning voor JRT***** t/m JRT**.

Hoe werkt de inschrijving?

JRT** t/m *****
De inschrijving verloopt via MijnKNLTB.

JRT*
Voor JRT* kan bij de desbetreffende toernooileiding worden ingeschreven binnen de inschrijftermijn. De toernooileiding gebruikt bijvoorbeeld de website www.toernooi.nl, www.toernooiklapper.nl of een eigen inschrijfwebsite. Kun je het toernooi niet vinden op internet? Neem dan contact op met de toernooileiding.

Instructie voor inschrijven via MijnKNLTB

Je kunt drie verschillende keuzes aangeven voor de toernooien die in dezelfde week plaatsvinden: je geeft '1e keuze' aan bij het toernooi waar je het liefst geaccepteerd zou willen worden. Vervolgens eventueel een 2e en een 3e keuze bij toernooien waar je zou willen spelen als je niet geaccepteerd wordt voor je 1e keuze. Je kunt de inschrijving wijzigen tot de deadline van inschrijven.

Op de pagina ‘Inschrijven’ staat de ‘handleiding inschrijven JRT’ met daarin stap voor stap uitgelegd hoe het inschrijven via MijnKNLTB gaat.

De acceptatie van de toernooien vindt plaats in volgorde van de keuzes die je hebt aangegeven. Wordt je geaccepteerd voor de 1e keuze, dan vervalt de inschrijving voor de 2e en de 3e keuze. Wordt je niet geaccepteerd voor de 1e keuze, dan gaan wij kijken of je geaccepteerd wordt voor de 2e keuze, etc. Hoe meer keuzes je invult, hoe groter de kans op acceptatie is.

Na de deadline van inschrijven begint de acceptatiecommissie met de acceptatie van de toernooien. Dit duurt ongeveer 10 werkdagen. Op de pagina ‘Acceptatie’ staat een overzicht met de acceptatieplanning voor JRT***** t/m JRT**. Zodra de acceptatie rond is, wordt die gepubliceerd in MijnKNLTB en ontvang je een automatisch e-mailbericht dat de acceptatie heeft plaatsgevonden. Je kunt nu in MijnKNLTB gaan kijken of je geaccepteerd bent voor één van de toernooien. Indien je geaccepteerd bent, sta je op de lijst van 'geaccepteerde spelers' van het betreffende toernooi. Check dus alle toernooien waar je voor hebt ingeschreven (max. 3). Indien je voor geen van de toernooien bent geaccepteerd, sta je op de lijst van 'niet geaccepteerde spelers' van het toernooi. Mocht je niet geaccepteerd zijn, dan kun je jezelf nog inschrijven voor een JRT* in dezelfde week. De inschrijving van JRT* sluit altijd pas nadat de acceptatie van de JRT** t/m ***** heeft plaats gevonden.

JRT enkel + dubbelspel week
Je schrijft je alleen in voor het enkelspel toernooi, zoals hierboven beschreven. Tijdens het toernooi kunnen de geaccepteerde spelers zich bij de toernooileiding inschrijven voor het dubbelspel toernooi. De deadline hiervan staat in de bijzondere toernooibepalingen van het toernooi. Het is bij een enkel + dubbelspel week dus niet mogelijk om van te voren je dubbelpartner door te geven.

JRT dubbelspel weekend
Je schrijft je in via MijnKNLTB. In de handleiding wordt op pagina 4 t/m 7 stap voor stap uitgelegd hoe de inschrijving voor een dubbel gaat. Let op: De inschrijving is pas definitief als de uitgenodigde speler ook heeft ingeschreven en de dubbelpartner heeft bevestigd in MijnKNLTB.

Hoe verloopt de acceptatie van de dubbeltoernooien?
De acceptatie verloopt volgens artikel 9.10 van het reglement jeugdranglijsttoernooien. 
Ik ben geaccepteerd voor een JRT, wanneer en hoe laat moet ik spelen?

De planning van de wedstrijden wordt gedaan door de toernooiorganisaties. Voor vragen hierover kunt u bij hen terecht. Kijk in de toernooikalender of in de bijzondere toernooibepalingen voor de gegevens van de toernooiorganisatie.

Voor de JRT***** t/m JRT** staan in MijnKNLTB (onder de knop bijzondere wedstrijdbepalingen) de bijzondere toernooibepalingen en spelersmemo’s. Een spelersmemo bevat informatie over onder andere de speeldagen.

Ik krijg de nieuwste ranglijst niet te zien, hoe kan dat?

In MijnKNLTB (Mijn Tennis/Toernooien/ Ranglijstzoeker) wordt in het spelersprofiel altijd de meest actuele ranglijst getoond. Op knltb.nl staan PDF-bestanden met de ranglijst. Als deze PDF-bestanden eerder op de dag geopend zijn in de webbrowser dan kan het zijn dat bij opnieuw downloaden hetzelfde bestand wordt geopend. Vernieuw de webbrowser door CTRL en F5 tegelijkertijd in te drukken.

Wat is het maximum aantal deelnemers bij jeugdranglijsttoernooien?

Het maximum aantal deelnemers bij JRT**** t/m ** enkel is 24. Voor JRT* in de winter is het maximum aantal deelnemers eveneens 24. In de zomer is het toegestaan om bij JRT* meer deelnemers te accepteren. 

Wat zijn de vaste speelweken?

De JRT worden gespeeld in vooraf aangewezen vaste speelweken. Klik hier om het schema voor het seizoen te zien.

Ik heb nog geen dubbelpartner kunnen vinden, wat nu?

De KNLTB heeft geen lijst met dubbelpartners. Wellicht kan de trainer helpen bij het zoeken van een partner of biedt de Facebook-pagina ‘Dubbelpartner JRT-toernooien’ of ander social media een uitkomst.

Voor een JRT enkel- en dubbelspel week kan tijdens het toernooi nog gezocht worden naar een dubbelpartner. 

Opeens heb ik op de ranglijst punten in mindering gekregen, hoe kan dit?

Dit betekent dat wanneer je meer dan 8 enkelspel JRT speelt, al je punten behaald in het enkelspel door 2 gedeeld worden. En wanneer je meer dan 6 dubbelspel JRT speelt, al je punten behaald in het dubbelspel door 2 gedeeld worden. De combinatie van deze twee totalen (enkspel en dubbelspel) is het resultaat. Het resultaat bepaalt de rangorde op de jeugdranglijst.

Hoe werkt de deelfactor van de KNLTB jeugdranglijst?

In artikel 31.7 uit het reglement jeugdranglijsttoernooien staat de volgende tabel: 

Gespeelde toernooien enkel         Deelgetal 
                1 t/m 8                              1 
                9 of meer                          2 (voor alle gespeelde toernooien)

Gespeelde toernooien dubbel     Deelgetal 
                1 t/m 6                             1 
                7 of meer                         2 (voor alle gespeelde toernooien) 

Dit betekent dat wanneer je meer dan 8 enkelspel JRT speelt, al je punten behaald in het enkelspel door 2 gedeeld worden. En wanneer je meer dan 6 dubbelspel JRT speelt, al je punten behaald in het dubbelspel door 2 gedeeld worden. Het resultaat bepaalt de rangorde op de jeugdranglijst.

Terugtrekking van 1 speler in een JRT dubbelspel, wat nu?

Volgens artikel 09.11 van het reglement jeugdranglijsttoernooien: 

Indien twee of meer spelers van verschillende dubbelspelcombinaties zich voor loting afmelden, bestaat de mogelijkheid voor de overgebleven (geaccepteerde) spelers om een dubbelspelcombinatie te maken.

Ik wil graag de toernooikalender in Excel of Word, kan dat?

Om gegevens op kalenders zo actueel mogelijk te houden hebben wij geen documenten beschikbaar.

In de handleiding wordt stap voor stap uitgelegd hoe u kalenders en toernooien kunt opzoeken in MijnKNLTB. Vervolgens worden in een overzicht alle JRT's getoond die op de opgevraagde kalender voorkomen.