Topveteranen

Topveteranentennis

Voor de nationale veteranentop organiseert de KNLTB tweemaal een Nationaal Kampioenschap, in maart (indoor) en in augustus (outdoor). Ook organiseert de KNLTB jaarlijks een Veteranen Najaarscompetitie voor veteranenploegen van clubs. Daarnaast worden er internationale veteranentoernooien in Nederland georganiseerd.

Uit de Nederlandse veteranentop wordt een selectie gemaakt die wordt uitgezonden naar de Seniors World Team Championships, welke jaarlijks georganiseerd worden door de Internationale Tennis Federatie (ITF). 

Wereldkampioenschappen (WK)

De International Tennis Federation (ITF) organiseert jaarlijks wereldbekerwedstrijden (teams) en wereldkampioenschappen (individueel) voor veteranentennissers. De veteranentennissers worden vanaf 2015 daarbij onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen, te weten ‘young seniors’ (35 tot en met 49 jaar), ‘seniors’ (50 tot en met 64 jaar) en ‘super-seniors’ (65 jaar en ouder). Locatie en speelperiode wordt per leeftijdsgroep bepaald. Daarnaast kennen de groepen een onderverdeling in leeftijdscategorieën per vijf jaar (35+, 40+, 45+, etc). 

WK Young Seniors 

Het WK Young Seniors 2018 (35+, 40+ en 45+) zal plaatsvinden van 1 tot en met 6 april (teams) en van 7 tot en met 14 april (individueel) plaats in Menoza, Argentinië. 

WK Seniors

Het WK Seniors (50+, 55+ en 60+) vond plaats van zondag 29 oktober tot en met vrijdag 3 november 2017 in Miami, USA. Hier vind je de uitslagen en winnaars. 

WK Super-seniors 

Het WK Super Seniors 2018 (65+, 70+, 75+ en 80+) zal plaatsvinden vindt plaats van 16 tot en met 21 september (teams) en van 22 tot en met 29 september (individueel) in Umag, Kroatië. 

Uitzendbeleid topveteranentennis

De KNLTB heeft de intentie uitgesproken bij de beste 10 tennislanden van de wereld te behoren, zowel voor breedtesport, topsport als topveteranentennis. Het uitgangspunt bij alle nominaties voor het uitzendbeleid is dat teams een reële kans hebben op een topklassering/medaille. 
Een belangrijke wijziging ten opzichte van voorgaande jaren is dat er met ingang van 2014, in principe, teams van vier spelers worden uitgezonden. De selectievoorwaarden zijn ook aangepast: naast prestaties bij NVK en NOVK, worden ook prestaties bij internationale toernooien, nationale (veteranen) toernooien en competitie, veel meer dan in het verleden, meegenomen. Tevens wordt er gekeken naar DSS en de positie op de veteranenranglijst. 
Teams die niet voldoen aan het gestelde uitgangspunt een reële kans op een topklassering te halen, maar wel kans hebben op het “linkerrijtje” krijgen de mogelijkheid op eigen kosten deel te nemen. 
Alle uitgezonden spelers zijn bewezen fit en blessurevrij. Bij twijfel kan de KNLTB om een (sport)keuring vragen. De KNLTB vindt het belangrijk dat de definitieve selectie deelneemt aan de NOVK en NVK.

Nieuwsbrief

De KNLTB bundelt vanaf nu al zijn actualiteiten in één nieuwsbrief; de MijnKNLTB nieuwsbrief. De veteranennieuwsbrief komt hiermee te vervallen. In de MijnKNLTB nieuwsbrief lees je naast het veteranennieuws ook interessante aanbiedingen en word je op de hoogte gehouden van alle KNLTB georganiseerde evenementen en de laatste nieuwtjes uit tennisland.