11 juni - 17 juni

Libéma Open

Locatie:
Autotron
Plaats:
Rosmalen

Het Libéma Open is het enige gemengde WTA/ATP-toernooi van Nederland. Het internationale toernooi vindt jaarlijks plaats op de grasbanen van het Autotron Rosmalen en trekt elk jaar weer toptennissers uit binnen- en buitenland.

Al meer dan 25 jaar is het toernooi in Rosmalen een begrip in binnen- en buitenland. De wedstrijden in het heren-, dames- en dubbeltoernooi worden gespeeld op de grasbanen van het Autotron. 

Ieder jaar heeft Het Libéma Open een ongekend sterk deelnemersveld. Naast het kijken van tennis op het hoogste niveau, is er op het terrein van Autotron in Rosmalen altijd voldoende te beleven. Zo is in het KNLTB Plaza iedereen welkom om bijvoorbeeld een bal te slaan op de padelbaan of op het beachtennisveld.

Het toernooi trekt ieder jaar toptennissers en bezoekers uit binnen- en buitenland. In het verleden wonnen onder meer Lleyton Hewitt, Sjeng Schalken, David Ferrer Kim Clijsters en Justine Henin het toernooi in Rosmalen. Het toernooi in het herenenkelspel maakt momenteel onderdeel uit van de ATP World Tour 250 en het toernooi bij de dames is onderdeel van de WTA International Tournaments Series. 

Kaarten

Kaarten voor Libéma Open zijn te verkrijgen via  www.libema-open.nl en www.eventim.nl,  telefonisch via 0900 – 1353.

Kids Day op Libéma Open

Met je idolen op de foto, leuke spelletjes doen en prijzen winnen. Het kan allemaal op Kids Day! Want ook dit jaar staat de woensdag van Libéma Open weer in het teken van de kids! Vergeet zeker je racket niet, want op de baantjes van KNLTB Plaza kun je vanaf 10.00 uur lekker tennissen met je vriendjes en clubgenoten. Speel de punten na die je net zelf op het Center Court hebt gezien en train je slagen. Wie weet sta jij dan ooit zelf ook wel op het mooie Center Court!

Vanaf 13.00 uur is er een georganiseerd programma dat uit allerlei verschillende en leuke tennisgames bestaat. Zo kun je er beachtennis spelen, deelnemen aan de KNLTB volleychallenge en zijn er veel mik- en prijzenspelen. Ook kunnen kids een t-shirt en zelfs een grasclinic van een deelnemer aan het toernooi winnen. Doe dus zeker mee aan de leuke clinics! Tevens zijn dit jaar de Tenniskids mascottes Ace en Love van de partij, zij delen handtekeningen uit en gaan met iedereen op de foto. En tot slot, vindt een speciale persconferentie voor kinderen plaats. Tijdens deze persconferentie kun je je vragen stellen aan twee toppers die deelnemen aan het toernooi. Alle activiteiten worden begeleid door een professioneel en enthousiast team van de KNLTB.

Programma

10.00-13.00 uur:           Vrij tennissen op de baantjes van KNLTB Plaza

13.00-17.00 uur:           Clinics, circuit met stempelkaart (o.a. snelheidsmeter), beachtennis, etc.

17.00 uur:                     Kidspersconferentie

17.45 uur:                     Grasclinic voor prijswinnaars tijdens Kids Day

Voorinschrijving clinics

Wil je zeker zijn van deelname aan de clinics, schrijf je dan hier in. Er zijn per tijdslot (25 min) twintig plaatsen beschikbaar voor voorinschrijving. Ook is het mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven, maar vol=vol.

Peuters gratis toegang op de Ricoh Open

Peuters hebben, onder begeleiding, elke dag gratis toegang tot het evenement. De begeleiders ontvangen aan de kassa een gratis kaartje voor de peuter, deze kaart geeft geen recht op eigen zitplaats. Verstrekking van deze kaart kan alleen op het evenement en niet in de voorverkoop.