11 juni - 17 juni

Libéma Open

Locatie:
Autotron
Plaats:
Rosmalen

Het Libéma Open is het enige gemengde WTA/ATP-toernooi van Nederland. Het internationale toernooi vindt jaarlijks plaats op de grasbanen van het Autotron Rosmalen en trekt elk jaar weer toptennissers uit binnen- en buitenland.

Al meer dan 25 jaar is het toernooi in Rosmalen een begrip in binnen- en buitenland. De wedstrijden in het heren-, dames- en dubbeltoernooi worden gespeeld op de grasbanen van het Autotron. 

Ieder jaar heeft Het Libéma Open een ongekend sterk deelnemersveld. Naast het kijken van tennis op het hoogste niveau, is er op het terrein van Autotron in Rosmalen altijd voldoende te beleven. Zo is in het KNLTB Plaza iedereen welkom om bijvoorbeeld een bal te slaan op de padelbaan of op het beachtennisveld.

Het toernooi trekt ieder jaar toptennissers en bezoekers uit binnen- en buitenland. In het verleden wonnen onder meer Lleyton Hewitt, Sjeng Schalken, David Ferrer Kim Clijsters en Justine Henin het toernooi in Rosmalen. Het toernooi in het herenenkelspel maakt momenteel onderdeel uit van de ATP World Tour 250 en het toernooi bij de dames is onderdeel van de WTA International Tournaments Series.