Nationale selecties

Je eigen land vertegenwoordigen is een grote eer. Spelers lijken vaak net iets meer te kunnen als ze spelen voor een uitzinnig thuispubliek. Dat weten we van de Davis Cup en de Fed Cup, waar de energieke steun van onze supporters aanstekelijk werkt op de spelers en speelsters.

Paul Haarhuis is als captain respectievelijk verantwoordelijk voor de Davis Cup en Fed Cupselecties. Daarnaast werkt hij als hoofdbondscoach in het Nationaal Trainingscentrum in Almere met de grootste Nederlandse tennistalenten. Dat doet hij echter niet alleen. Dit doet hij samen met hoofdbondscoach Martin Bohm, die eerder werkte voor de Zweedse, Deense en Engelse tennisbond. Bovendien werkte hij samen met Thomas Enqvist.

In Almere zijn er vanaf 12 jaar nationale selecties actief. De spelers worden begeleidt door de beide hoofdbondscoaches en door de Directeur Sportief, Travellingcoaches Tom Nijssen en Michel Koning en Honzik Pavel (Coördinator Beroepsopleidingen). 

Het team wordt gecompleteerd door bondsarts Babette Pluim en bondsconditietrainer Miguel Janssen. 

Bondscoach Veteranen Frits Raijmakers is onder andere verantwoordelijk voor de selectie van de teams voor de Wereldkampioenschappen Young Seniors, Seniors en Super-Seniors.  

Ook in het rolstoeltennis is een bondscoach actief. Daar maakt Dennis Sporrel de selecties, onder meer voor de World Team Cup die in 2014 in Alphen aan den Rijn werd gespeeld.

  

Topveteranen

Wie vertegenwoordigen ons land bij de veteranen?

Rolstoeltennisselectie

Van 'train to compete' naar 'train to win'.