22 november - 26 november

UNIQLO Wheelchair Doubles Masters

Locatie:
De Schaapskooi
Plaats:
Bemmel

De eerste Wheelchair Tennis Doubles Masters vonden plaats in 2000 tegelijkertijd met de NEC Rolstoel Tennis Masters in Nederland. Jaarlijks kwalificeren de beste rolstoeltennissers ter wereld zich voor deze kampioenschappen.

Historie Wheelchair Doubles Masters

De Doubles Masters werden een op zichzelf staand event in 2003 en werden in Italië gehouden van 2003 tot 2010, daarna twee jaar in Nederland en daarna voor het eerst buiten Europa. Vorig jaar vonden de Doubles Masters voor de vierde keer plaats in Mission Viejo in Californië. 

De UNIQLO Wheelchair Doubles Masters toernooi zijn de officieuze wereldkampioenschappen voor dubbelspelers in het rolstoeltennis en het toernooi is medebepalend voor de internationale eindejaarsranking van rolstoeltennissers. Het toernooi vindt dit jaar van 22 tot en met 26 november plaats in De Schaapskooi in Bemmel. 

In 2016 schreven bij de mannen Stephane Houdet (FRA) en Nicolas Peifer (FRA) de titel op hun naam en bij de vrouwen Diede de Groot (NED) en Lucy Shuker (GBR). Quad-spelers Antony Cotterill (GBR) en Andy Lapthorne (GBR) gingen ook met een titel naar huis.

UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2017

De UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2017 vinden van 22 tot en met 26 november plaats in De Schaapskooi in Bemmel. De deelnemende Nederlandse spelers zijn Diede de Groot, Aniek van Koot, Marjolein Buis, Michaela Spaanstra en Michael Scheffers. Op de toernooiwebsite lees je meer.

Side events Wheelchair Doubles Masters en World Team Cup

Tennis is een sport voor iedereen. Daarom zet de KNLTB zich in om méér mensen méér te laten tennissen én meer mensen te laten genieten van (top)tennis. De UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2017 en 2018 en de World Team Cup in mei 2018 bieden hiervoor een prachtige kans. De KNLTB is verheugd dat deze evenementen door de International Tennis Federation (ITF) aan Nederland zijn toegekend.

Om de toprolstoeltennisevenementen méér te laten zijn dan alleen een topsportevenement, heeft de KNLTB een programma van side-events ontwikkeld met een looptijd van ruim een jaar. Tijdens de verschillende toprolstoeltennisevenementen in Nederland worden veel side-events georganiseerd die tot doel hebben de maatschappelijke en economische impact van de evenementen te vergroten. Het feit dat 2018 is uitgeroepen tot ‘Jaar van het Aangepast Sporten’ biedt veel haakjes om het programma van side-events aan op te hangen en de samenwerking met andere partijen te zoeken om de impact te vergroten.

De doelgroepen waar het programma van side-events zich op richt zijn:

  • Kinderen van 7 t/m 12 jaar oud
  • Volwassenen
  • Senioren
  • Mindervaliden
  • Bedrijven
  • KNLTB-leden en potentiële leden

De side-events zullen zich richten op de volgende onderdelen:

  • Scholenprogramma
  • Bijeenkomsten & congressen
  • Clinics & toernooien