28 mei - 03 juni

World Team Cup

Locatie:
TC Sprenkelaar / TV de Maten
Plaats:
Apeldoorn

Op TC Sprenkelaar en TV de Maten in Apeldoorn vindt van 28 mei tot en met 3 juni de World Team Cup 2018 plaats.

World Team Cup format

De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd het wereldkampioenschap voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn.

De mannen spelen in vier poules van vier landen waarbij alleen de groepswinnaars door gaan naar de halve finales. De nummers twee spelen om de plaatsen vijf tot en met acht en de overige posities worden ook op deze manier beslist.

De vrouwen treden aan in vier poules van drie teams waarbij de winnaars de halve finales bereiken. De quads en de junioren spelen in twee groepen van vier landen, waarvan de nummers één en twee doorgaan naar laatste vier.

Meer informatie over dit evenement lees je op de toernooiwebsite www.worldteamcup2018.com.

Side events Wheelchair Doubles Masters en World Team Cup

Tennis is een sport voor iedereen. Daarom zet de KNLTB zich in om méér mensen méér te laten tennissen én meer mensen te laten genieten van (top)tennis. De UNIQLO Wheelchair Doubles Masters 2017 en 2018 en de World Team Cup in mei 2018 bieden hiervoor een prachtige kans. De KNLTB is verheugd dat deze evenementen door de International Tennis Federation (ITF) aan Nederland zijn toegekend.

Om de toprolstoeltennisevenementen méér te laten zijn dan alleen een topsportevenement, heeft de KNLTB een programma van side-events ontwikkeld met een looptijd van ruim een jaar. Tijdens de verschillende toprolstoeltennisevenementen in Nederland worden veel side-events georganiseerd die tot doel hebben de maatschappelijke en economische impact van de evenementen te vergroten. Het feit dat 2018 is uitgeroepen tot ‘Jaar van het Aangepast Sporten’ biedt veel haakjes om het programma van side-events aan op te hangen en de samenwerking met andere partijen te zoeken om de impact te vergroten.

De doelgroepen waar het programma van side-events zich op richt zijn:

  • Kinderen van 7 t/m 12 jaar oud
  • Volwassenen
  • Senioren
  • Mindervaliden
  • Bedrijven
  • KNLTB-leden en potentiële leden

De side-events zullen zich richten op de volgende onderdelen:

  • Scholenprogramma
  • Bijeenkomsten & congressen
  • Clinics & toernooien