Meisje Drinken Gezondheid Voeding

Voedingssupplement controleren

Op deze website kun je als (top)speler een lijst met voedingssupplementen vinden. Deze supplementen zijn getest op dopinggeduide stoffen. Als je als sporter een bepaald soort voedingssupplement wilt gebruiken (bijvoorbeeld vitamine C), dan raden we je aan om alleen (één van) de genoemde productbatch combinaties te kiezen die op de NZVT-lijst staat. Deze geven de meeste zekerheid dat ze geen dopinggeduide stoffen bevatten.

Let op: alleen de genoemde producten in combinatie met de batchnummers (productienummers) zijn gecontroleerd op doping. Hetzelfde product met een ander batchnummer (dat niet op de site staat) is niet gecontroleerd en biedt geen zekerheid over de aan- of afwezigheid van dopinggeduide stoffen in dat supplement. Koop je een product dat niet op deze lijst staat, dan is dat niet gecontroleerd volgens NZVT-normen!

Supplementenwijzer App

De Dopingautoriteit heeft een Supplementenwijzer App ontwikkeld, waarmee je ingrediënten van supplementen kunt checken. Door te controleren welke informatie er beschikbaar is over de ingrediënten van een bepaald supplement krijg je een beter beeld van het product en kun je een afgewogen keuze maken. In de Supplementenwijzer App worden meer dan 3.000 ingrediënten beschreven en beoordeeld. Icoontjes geven aan of een ingrediënt wel of geen nut heeft, of misschien schadelijk is voor de gezondheid, of op de dopinglijst staat.