NTC Amstelveen Vanuit De Lucht

Sjakie's blog: Supercollega's

We zijn verhuisd, van Amersfoort naar Amstelveen. Het bondsbureau is al over, het tennis gaat 2 september van Almere naar Amstelveen. Dan hebben we een prachtig Nationaal Tennis Centrum, dat op alle fronten écht tennis uitstraalt. Ik heb een warm, prettig en tennis ademend kantoor. Iedereen die hier binnenwandelt voelt in alles tennis.

Daarvoor moet ik vooral mijn collega’s bedanken. Ik heb me er met een Jantje van Leiden vanaf gemaakt; ik was met vakantie. Als schaamrood te lezen was, dan was dit velletje donkerrood. Bedankt supercollega’s.

Straks kunnen hier alle profs trainen die dat willen, alle profrollers, de talentengroepen en de talenten van de rollers.

Terwijl de collega’s verhuisden zat ik in Oostenrijk; beetje mountainbiken, wandelen, goed glas wijn, dat werk. Dat zijn voor mij momenten om zaken te overdenken die de waan van de dag overstijgen. Ideeën of plannen voor langere termijn of rustig terugkijken. Critici zouden kunnen zeggen; niet goed gemanaged dat je tijdens je vakantie nog werkt, maar ik voel me daar goed bij. Ik doe dat liever dan een boek lezen. 

Tennissend hebben we een goeie periode achter de rug; tuurlijk zonde dat Robin uit de top 100 is gevallen, maar op het vlak daaronder, bij de Challengers en ITF Worldranking-toernooien -voorheen de Futures- in Amersfoort, Oldenzaal, Alkmaar en Den Haag hebben de Nederlandse spelers en speelsters veel prijzen weggekaapt, waardevolle punten voor de ranking behaald en euro’s verdiend om weer te investeren. Daar ben ik echt heel blij mee. Dat zijn toch de eerste kinderstapjes naar meer spelers in de top 100. Volgende week Haren nog; ik zeg doorgaan zó!

Die toernooien trokken veel bezoekers, ook belangrijk. Een dikke pluim voor iedereen, maar specifiek voor ALTA, dat in Amersfoort een fantastische ATP Challenger voor het eerst en in zeer korte tijd neerzette. Volgend jaar bestaat ALTA 100 jaar, hopelijk kunnen ze weer net zoiets moois neerzetten. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we blij zijn dat we daar als KNLTB móchten helpen.

Terugkijkend zie ik ook revenuen van ons Ace-project dat nu een jaar loopt. Dat is het project waarin we Toptennis vieren onder de noemer ‘Beleef het beste’. Als je op Tennis.nl kijkt zie je bijvoorbeeld de resultaten van de Nederlandse toppers, eredivisie-uitslagen en al het tennis nieuws kan je ook volgen op Twitter en Facebook, inclusief filmpjes en video’s. We zien hier een groeiende belangstelling op deze kanalen. Onze aanwezigheid en uitstraling op locatie bij bijvoorbeeld de eredivisieclubs en de internationale prof toernooien wordt door hun partners en zakelijke bezoekers als zeer professioneel ervaren. Afhankelijk van hun branche en bereik, zien we ze denken of ze niet ook landelijk zouden moeten aanhaken bij tennis. Het is niet zo dat we nu al direct grotere sponsors binnenhalen, maar er ontstaan meer kansen. De trechter met potentiële partners van klein tot groot raakt steeds voller, laat ik het zo maar zeggen.

Mijn speerpunten voor de komende weken zijn ook helder: de arbeidspositie van de tennisleraren en hoe de KNLTB zich daarin gaat verhouden en het financieren en structureren van de instroomtraining en mogelijke centralisatie van jeugd toppers. Daarnaast natuurlijk altijd alle dingen van de dag, die langs waaien op mijn prachtige nieuwe tenniswerkplek.