Blije dames NK Tennis

Alternatieve wedstrijdkalender met KNLTB Charity Tour en Nationale Kampioenschappen Tennis

Het internationale tennisseizoen wordt weer hervat vanaf 3 augustus. Om spelers wedstrijdritme te laten opdoen en tennisfans te laten genieten van toptennis, heeft de KNLTB een alternatieve wedstrijdkalender opgezet. In juli en augustus organiseert de KNLTB de KNLTB Charity Tour bij verschillende verenigingen in het land en de Nationale Kampioenschappen Tennis op de banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen.  

Het internationale tennisseizoen lag lange tijd stil. Sinds 6 mei mag er weer getennist worden en wordt er door de toptennissers veel getraind op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. De ITF maakte op 17 juni bekend dat het wedstrijdseizoen voor de dames wordt hervat vanaf 3 augustus en voor de heren vanaf 17 augustus. Het spelen van wedstrijden is, naast trainingen voor een topsporter erg belangrijk. Met de alternatieve wedstrijdkalender ondersteunt de KNLTB de spelers in de voorbereidingen op het wedstrijdseizoen.

KNLTB Charity Tour

De KNLTB Charity Tour is een maatschappelijk initiatief waarbij topspelers in week 29 en 30 trainingswedstrijden (enkelspel) tegen elkaar spelen op verschillende verenigingen door heel Nederland. Met deze wedstrijden wordt geld ingezameld voor een goed doel, namelijk: Esther Vergeer Foundation, Richard Krajicek Foundation, Stichting Pole Position of Jeugdfonds Sport & Cultuur. De organiserende verenigingen hebben de mogelijkheid om op dezelfde dag van de trainingswedstrijd een activiteit te organiseren met één van de deelnemers van de KNLTB Charity Tour, zoals een clinic of kidspersconferentie. Op deze manier kan de toptennisser wedstrijdervaring opdoen en zich tegelijkertijd inzetten voor de maatschappij en de tennissport promoten. 

Nationale Kampioenschappen Tennis

Als voorbereiding op de herstart van het (inter)nationale wedstrijdseizoen organiseert de KNLTB in week 31 (valide) en week 34 (rolstoeltennis) de Nationale Kampioenschappen Tennis op de banen van het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Van maandag 27 juli tot en met zaterdag 1 augustus strijden de valide toptennissers op de gravelbanen om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel. Een paar weken later, van maandag 17 tot en met  zaterdag 22 augustus bepalen de rolstoeltennissers op het hardcourt wie zich mag kronen tot Nationaal Kampioen.

Tijdens de NK voor de valide toptennissers zal er in het enkelspel bij de heren worden gespeeld om de ‘best of five sets’ en bij de dames om de ‘best of three sets’. Deze beslissing is genomen om spelers ervaring te laten opdoen voor het spelen van Grand Slam toernooien.

Commercieel en Technisch Directeur Jacco Eltingh is blij dat deze editie van de NK kan worden gespeeld in Amstelveen. “Het wedstrijdseizoen heeft een hele tijd stil gelegen, als gevolg van de maatregelen in strijd tegen het coronavirus. Deze editie van de NK geeft de spelers de mogelijkheid om weer wedstrijdritme op te doen als voorbereiding op de herstart van het wedstrijdseizoen. Tegelijkertijd willen we met de organisatie van dit evenement op de banen van ons Nationaal Tennis Centrum alle tennisfans weer laten genieten van toptennis in Nederland. Vanwege alle coronamaatregelen kan er maar een beperkt aantal toeschouwers worden ontvangen. Daarnaast verzorgen we een livestream waardoor alle fans toch het beste tennis van Nederland kunnen beleven. Een win-win situatie voor zowel de spelers als de fans."

Jaarlijks vinden de Nationale Kampioenschappen Tennis plaats in december. Of er dit jaar Nationale Kampioenschappen Tennis worden gespeeld in december is afhankelijk van de internationale wedstrijdkalender. Hierover wordt later meer bekend.