KNLTB Tennis Masters

De winnaars van 2012
Van 17 tot en met 22 december wordt in het Topsportcentrum Rotterdam (routebeschrijving) de 26e editie van de KNLTB Tennis Masters gehouden. Dit is hét evenement waar de Nederlandse tennistop het jaar afsluit. Voor het eerst dit jaar is dit toernooi tevens het decor voor de titelstrijd om het nationale kampioenschap. 

Nieuw dit jaar is dat er ook om de nationale dubbelspeltitel wordt gespeeld. In de singles komen twaalf heren en twaalf dames in actie in een schema van 16. In het dubbelspel spelen zes duo’s in een schema van acht.

Toernooidirecteur Raemon Sluiter nodigt de spelers en speelsters voor het enkelspel uit op basis van hun ranking op de KNLTB-ranglijst (oktober 2013). De acceptatiedatum staat op 2 december 2013, twee weken voor aanvang van het toernooi.

Per onderdeel wordt één wildcard vergeven (zowel enkelspel als dubbelspel). De winnaars van het enkelspel van de in augustus gespeelde KNLTB NRTK 5* (Nick van der Meer en Daniëlle Harmsen) ontvangen een special exempt voor deelname aan de Masters. Datzelfde geldt voor de winnaars van de Masters 2012.

Tijdens de Masters spelen ook de rolstoeltennissers om de nationale titel.  In het herenenkelspel en het damesenkelspel spelen zes deelnemers in een schema van acht volgens het ‘knock-out-systeem’. In het dubbelspel spelen vier dubbelkoppels om het kampioenschap.

Per onderdeel is er één wildcard te vergeven (zowel enkelspel als dubbelspel). De winnaars van vorig jaar, Ronald Vink en Marjolein Buis, ontvangen een special exempt. De wildcard voor het enkelspel wordt vergeven aan de winnaar van het wildcardtoernooi dat in week 49 wordt gespeeld.

De top 6 van de Nationale Rolstoelranglijst van week 48 wordt uitgenodigd. Indien een speler zich terugtrekt, wordt de volgende speler op de ranglijst uitgenodigd. Daarnaast wordt in overleg met de bondscoach Rolstoeltennis, Marc Kalkman, en directeur Sportief, Jan Siemerink, een wildcard toegekend aan één heer en één dame. De plaatsing vindt plaats op basis van de ranglijst van week 49.

Kaartverkoop
Toegangsbewijzen kunnen zowel online als aan de kassa worden gekocht, al zijn de online kaarten wel goedkoper. Voor kaartverkoop aan de kassa geldt een toeslag. KNLTB-leden krijgen korting op vertoon van hun ledenpas. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang gratis.

Deelnemersveld
Op donderdag 5 december maakt Raemon Sluiter het definitieve deelnemersveld bekend in het Topsportcentrum Rotterdam. 

Loting
De loting vindt plaats op zondag 15 december om 17.00 uur.

TennisTV
Op zaterdag en zondag zijn de halve finales en finales via de livestream te volgen op TennisTV.