Compact Spelen

Compact spelen. Het is dé oplossing om de competitie aantrekkelijker en planbaarder te maken. Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. Compact Spelen betekent een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) als het tot een derde set komt. Bij 40-40 wordt meteen beslissend punt gespeeld. Clubs kiezen zelf - per speeldag - of ‘Compact Spelen’ geldt voor hun thuiswedstrijden. Dit geldt niet voor de 8&9-competitie en de Zomeravondcompetitie. Compact Spelen is in deze competities verplicht.

Waarom ‘Compact Spelen’

Competitietennis is voor heel veel spelers hét hoogtepunt van het jaar. Toch zien we steeds vaker en steeds meer dat spelers stoppen. Waarom? Het is lastig plannen, ‘ik ben de hele dag kwijt’, er ontstaat bij steeds meer spelers een disbalans thuis-tennis. Of het gaat knellen met het werk. ‘Compact Spelen’ zorgt dat de partijen minder lang duren en beter planbaar zijn. Hierdoor kunnen meer leden ‘behouden worden’ voor competitietennis én kunnen nieuwe leden instromen. Daarnaast biedt het meer spelers de mogelijkheid om vrij te tennissen op de club tijdens de competitieperiode.

Keuze per wedstrijddag

Voor het begin van de competitie geven clubs aan voor welke wedstrijddag(en) de club kiest voor ‘Compact Spelen’. Die keuze geldt dan het gehele seizoen. Kiest een club bijvoorbeeld voor de zaterdag? Dan geldt ‘Compact Spelen’ voor álle thuiswedstrijden op zaterdag tijdens het gehele seizoen. Dus voor álle teams die op zaterdag thuis spelen. Junioren én senioren, hoge én lage speelsterktes (m.u.v. de Eredivisie Gemengd).

Hoe weet je of ‘Compact Spelen’ geldt?

In de eerste plaats kan je het voor aanvang van de competitie zien via de wedstrijddetails op MijnKNLTB. Daarnaast ontvangen clubs die kiezen voor ‘Compact Spelen’ van de KNLTB een promotiepakket. Zo kunnen ze op de betreffende speeldag in het clubhuis en op het park kenbaar maken dat ‘Compact Spelen’ die dag geldt. Ook als bezoekende partij weet je dit dus voordat je partij begint!

  

  Compact Spelen

  • Wedstrijdtiebreak derde set
  • 40-40 beslissend punt
  • Meer leden spelen competitie
  • Meer banen voor recreanten
  • Clubs kiezen per wedstrijddag
  • Keuze geldt voor gehele competitie