15 september - 17 september

Davis Cup: Nederland - Tsjechië

Locatie:
Sportcampus Zuiderpark
Plaats:
Den Haag

Het Nederlands Davis Cupteam speelt voor een plaats in de Wereldgroep 2018 in eigen huis tegen Tsjechië. De strijd voor een plek in de Wereldgroep vindt plaats van 15 tot en met 17 september in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. Het duel vindt plaats op gravel. De locatie biedt plaats aan 3500 toeschouwers.

Nederland won in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone met 1-3 van Bosnië-Herzegovina en verdiende daarmee een ticket voor een promotiewedstrijd naar de Wereldgroep, het hoogste podium in het landentoernooi voor mannen. Daarin verloor Tsjechië in februari met 4-1 van Australië. Kopman Tomas Berdych, de huidige nummer dertien van de wereld, ontbrak in dat duel.

Tsjechië won de Davis Cup drie keer waaronder twee keer in recente jaren, 2012 en 2013. Het staat op de negende plaats van de ITF-landenranglijst. Nederland is de nummer twintig. De landen stonden zes keer eerder tegenover elkaar en Tsjechië won de laatste vijf ontmoetingen. De laatste dateert van 2014, toen het in Ostrava 3-2 werd voor het thuisland. Dat was een duel uit de eerste ronde van de Wereldgroep. Nederland was het jaar ervoor gepromoveerd. In 2015 strandde het tegen Zwitserland in de play-offs en in 2016 tegen Rusland in de Europees/Afrikaanse zone. Na de winst op Bosnië krijgt Oranje een nieuwe kans om promotie af te dwingen. 

Kaartverkoop

Wil je meer weten over de kaartverkoop en de prijzen van de tickets? Kijk hier.

 

Programma

Op vrijdag 15 september worden er twee singels gespeeld, op zaterdag 16 september vindt de dubbelpartij plaats en deze ontmoeting wordt op zondag 17 september afgesloten met twee singles. Pas na de loting op donderdag 14 september is bekend welke spelers het tegen elkaar zullen gaan opnemen. De aanvangstijden van de wedstrijden zijn al wel bekend:

Vrijdag 15 september: eerste wedstrijd om 14:00 uur, gevolgd door de tweede wedstrijd.

Zaterdag 16 september: dubbelspel om 13:00.

Zondag 17 september: eerste wedstrijd om 12:00 gevolgd door de tweede wedstrijd.