15 september - 17 september

Davis Cup: Nederland - Tsjechië

Locatie:
Nog niet bekend
Plaats:
Nog niet bekend

Het Nederlands Davis Cupteam speelt voor een plaats in de Wereldgroep 2018 in eigen huis tegen Tsjechië. De promotie/degradatiewedstrijd is van 15 tot en met 17 september. De locatie en de ondergrond worden later bekend gemaakt.

Nederland won in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone met 1-3 van Bosnië-Herzegovina en verdiende daarmee een ticket voor een promotiewedstrijd naar de Wereldgroep, het hoogste podium in het landentoernooi voor mannen. Daarin verloor Tsjechië in februari met 4-1 van Australië. Kopman Tomas Berdych, de huidige nummer dertien van de wereld, ontbrak in dat duel.

Tsjechië won de Davis Cup drie keer waaronder twee keer in recente jaren, 2012 en 2013. Het staat op de negende plaats van de ITF-landenranglijst. Nederland is de nummer twintig. De landen stonden zes keer eerder tegenover elkaar en Tsjechië won de laatste vijf ontmoetingen. De laatste dateert van 2014, toen het in Ostrava 3-2 werd voor het thuisland. Dat was een duel uit de eerste ronde van de Wereldgroep. Nederland was het jaar ervoor gepromoveerd. In 2015 strandde het tegen Zwitserland in de play-offs en in 2016 tegen Rusland in de Europees/Afrikaanse zone. Na de winst op Bosnië krijgt Oranje een nieuwe kans om promotie af te dwingen. 

Meer informatie over het duel tegen Tsjechië en de kaartverkoop volgt later.