18 september - 20 september

Davis Cup: Zwitserland - Nederland

Locatie:
Palexpo
Plaats:
Genève

Het Nederlands Davis Cupteam speelt in de play-offs van de Wereldgroep van 18 tot en met 20 september een uitwedstrijd tegen Zwitserland in Genève.

Nederland plaatste zich dankzij een 3-2 overwinning op Oostenrijk (in Kitzbühel) voor het voorportaal van de Wereldgroep. Bij een overwinning promoveert Nederland naar de Wereldgroep. Het verliezende land speelt volgend jaar in de Europees/Afrikaanse zone Groep 1. 

De wedstrijden worden op hardcourt in “Palexpo” in Genève gespeeld. Zwitserland speelde daar vorig jaar ook de kwartfinale (Kazachstan) en de halve finale (Italië), waarbij een Zwitsers bezoekersrecord bij een tenniswedstrijd werd gevestigd met 18.400 toeschouwers.

Wedstrijdprogramma
Op vrijdag vindt om 13.00 uur de eerste enkelspelpartij plaats, gevolgd door het tweede enkelspel. Op zaterdag wordt er één dubbel gespeeld om 13.00 uur en op zondag worden opnieuw twee enkelspelpartijen gespeeld. De eerste partij begint om 12.00 uur.

Wil je afreizen naar Zwitserland om het Nederlands team te steunen? Bezoek dan deze pagina voor meer informatie. 

Volg ook Twitteraccount en onze Facebookpagina om op de hoogte te worden gehouden van alles rond deze Davis Cupontmoeting!