Competitie

Samen met verenigingen zet de KNLTB zich in om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. In de praktijk zien we dat je door veel wedstrijden te spelen, steeds beter wordt en meer plezier in tennis krijgt. Met competitie spelen in teamverband speel je samen wedstrijden voor jouw club en kan jij je spel en tennisvaardigheden ontwikkelen. En competitie spelen heeft nog een extra dimensie, want het zorgt ook voor veel sfeer en gezelligheid naast de baan. Niet gek dus dat de competitie door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen wordt beschouwd!

Nederland heeft één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Iedereen die lid is van een KNLTB vereniging kan competitie spelen. Er is een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd, op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Kortom, ook voor jou is er een competitie die bij je past! 

Gedurende het hele jaar kan er competitie gespeeld worden. De KNLTB faciliteert een aantal verschillende competities. Hieronder vind je een overzicht van alle competities: 

Binnen de bovenstaande competities worden verschillende competitiesoorten aangeboden. Lijkt het je leuk om mee te doen aan één van de bovenstaande competities? Bekijk dan via de competitiezoeker welke competitiesoorten er in jouw regio worden aangeboden of informeer bij jouw club en/of verenigingscompetitieleider wanneer je je ervoor kan inschrijven. 

Ledenpas

Als lid ontvang je de KNLTB-ledenpas, die je elke competitiedag bij je moet hebben.Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je vaak nog deelnemen aan de competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. Kloppen je gegevens op je ledenpas niet of ben je je ledenpas kwijt? Geef dit dan door aan de ledenadministrateur van jouw vereniging. De ledenadministrateur is de enige persoon die gegevens in de KNLTB ledenadministratie kan wijzigen. Ook kan de ledenadministrateur een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.

Competitieaanbod

Bekijk het aanbod van competities

Competitiezoeker

Bekijk aan welke competities jij op jouw club kan deelnemen.