Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

Nederland heeft één van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Het doel van de KNLTB is om meer mensen met meer plezier te laten tennissen. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport, want competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team de baan, jezelf verder ontwikkelen door veel wedstrijden te spelen en naast de baan biedt de competitie ook nog heel veel gezelligheid.

Competitieaanbod

Iedereen die lid is van een van de bij de KNLTB aangesloten verenigingen kan competitie spelen. De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd. Er wordt gespeeld op regionaal en landelijk niveau op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij jouw behoeftes en wensen. 

Jeugd

Voor de jeugd t/m 12 jaar heeft de KNLTB het Tenniskidsprogramma ontwikkeld. Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Vier kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: blauw, rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Meer informatie over Tenniskids vind je op: www.tenniskids.nl. De Tenniskids competitie bestaat uit de Kia World Tour (Rood & Oranje) en de Groene competitie. Klik hier voor meer informatie. 

Voor de jeugd, categorie geel zijn er drie leeftijdscategorieen waarin er competitie gespeeld kan worden, namelijk t/m 12 jaar, t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Deze competitiesoorten worden aangeboden in de samenstellingen: Meisjes, Jongens en Gemengd. 

Lees hier meer over de verschillende competities en specifieke soorten. 

Senioren

Voor de senioren worden er in de verschillende competities heel veel verschillende soorten aangeboden waarbij er aan bepaalde soorten ook leeftijdscategorieën gekoppeld zijn, zoals 17+, 35+, 50+. Daarnaast kan er binnen de verschillende soorten ook nog gekozen worden voor verschillende samenstellingen zoals dames, heren en gemengd.

Lees hier meer over de verschillende competities en specifieke soorten. 

Ledenpas

Als lid ontvang je elk jaar je KNLTB-ledenpas, die je elke competitiedag bij je moet hebben.Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je vaak nog deelnemen aan de competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. Kloppen je gegevens op je ledenpas niet of ben je je ledenpas kwijt? Geef dit dan door aan de ledenadministrateur van jouw vereniging. De ledenadministrateur is de enige persoon die gegevens in de KNLTB ledenadministratie kan wijzigen. Ook kan de ledenadministrateur een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.

Zoek een competitie

Vul je verenigingsnaam in:

Competitieaanbod

Bekijk het aanbod van competities

Competitiezoeker

Bekijk aan welke competities jij op jouw club kan deelnemen.