CX Web Banner 1200X300

Dunlop

Over Dunlop

Dunlop bestaat meer dan een eeuw en is één van de oudste merken in de geschiedenis van de sport. Dunlop, vooral bekend om haar tennisrackets, domineert sinds jaar en dag de tennisballenmarkt.

De historie begon met de vervaardiging van houten rackets, waarvan de Dunlop Maxply het meest bekend werd. In de jaren tachtig kwam de introductie van het kunststof racket en ook nu nog staat de technische ontwikkeling van Dunlop niet stil. Huidige spelers op de tour met Dunlop-rackets en -ballen zijn onder andere Kevin Anderson, Qiang Wang, Heather Watson, Jamie Murray en Zarina Diyas. Dunlop Amerikaanse legendes James Blake en Michael Chang evenals Patrick Mouratoglou en Nick Bollettieri zijn ook ambassadeurs voor het merk.

Tevens is Dunlop officieel partner van de twee meest vooruitstrevende tennis academies ter wereld, IMG Academy in Florida en de Mouratoglou Academy in Nice.

Relatie met de KNLTB

Dunlop is al ruim 55 jaar Official Supplier van de KNLTB en is hiermee de trouwste sponsor van de tennisbond. Alle trainingen van de nationale selectie en thuiswedstrijden van het Davis Cup-team en Fed Cup-team worden met de Dunlop Fort Max TP gespeeld. Ook worden de ballen van Dunlop gebruikt tijdens alle door de KNLTB georganiseerde toernooien. Daarnaast ontwikkelt de KNLTB samen met Dunlop producten speciaal voor het jeugdtennis.

Dunlop het bedrijf 

Dunlop International Europe Ltd, gevestigd in Eindhoven, is een toonaangevend bedrijf in sportartikelen en onderdeel van de Japanse Sumitomo Rubber Group.

Binnen de Sumitomo Rubber Group is Dunlop International Europe wereldwijd reeds zeer lang één van de succesvolste “operating companies” met vestigingen in diverse Europese landen.

Dunlop International Europe Ltd. verzorgt de verkoop, marketing en distributie van Dunlop tennis, Dunlop Padel, Dunlop squashartikelen, Dunlop en Carlton badmintonartikelen. Verder heeft het bedrijf de exclusieve distributierechten van K-Swiss tennisschoenen, kleding en accessoires.

Ga voor meer informatie naar www.dunlopsports.com en de online tenniscollectie.