Competitie
Competitie Marktplaats

Competitie Marktplaats

Competitieteam nog niet compleet?

Bekijk de advertenties

Competitie

Nederland heeft een van de grootste centraal georganiseerde tenniscompetities ter wereld. Spelen in teamverband zorgt voor een extra dimensie aan de sport, waardoor elk jaar veel tennissers de baan op gaan tijdens de competitie, want competitie spelen wordt door veel tennissers als hoogtepunt van het tennisseizoen beschouwd. Samen met je team de baan op om te strijden voor het kampioenschap en door veel wedstrijden te spelen kun je je ook nog verder ontwikkelen. Naast de baan biedt de competitie vooral heel veel gezelligheid. Het is dus niet voor niets dat tennissers die competitie spelen langer lid blijven van de tennisvereniging.

Competitieaanbod

De KNLTB heeft een zeer divers competitieaanbod. Er wordt gespeeld op regionaal en landelijk niveau op iedere dag van de week, voor elke leeftijd, voor zowel beginnende spelers als voor topspelers en voor iedereen daar tussenin. Voor iedere tennisser is er een competitievorm die past bij jouw behoeftes en wensen. Via de competitiezoeker (hieronder) kun je gemakkelijk een overzicht krijgen van het competitieaanbod op jouw vereniging. 

Ledenpas 

Iedereen die lid is van een van de bij de KNLTB aangesloten verenigingen kan competitie spelen. Als lid ontvang je elk jaar je KNLTB-ledenpas, die je elke competitiedag bij je moet hebben.

Wanneer je lid wordt van een vereniging vlak voor of tijdens de competitie mag je vaak nog deelnemen aan de competitie. Daarbij geldt wel dat je op de betreffende speeldag als lid van de vereniging geregistreerd moet staan bij de KNLTB om op die speeldatum te mogen spelen. Wanneer je je ledenpas kwijt bent, kun je dit doorgeven aan de ledenadministrateur van je vereniging. De ledenadministrateur kan een nieuwe pas voor je aanvragen bij de KNLTB.

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan een van de competities? Geef je dan op bij je eigen vereniging. De Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging schrijft de teams in bij de KNLTB. Check de competitiezoeker voor aan welke competities je kunt deelnemen en/of informeer bij jouw VCL.

Junior, senior of veteraan?

  • Junior: ben je tot het jaar waarin je 18 wordt.
  • Senior: ben je met ingang van het jaar waarin je 18 wordt.
  • Veteraan: ben je met ingang van het jaar waarin je 35 wordt.

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging. Check wel eerste de voorwaarden die in het Competitiereglement staan benoemd.

Invallen tijdens competitie

Word je gevraagd om in te vallen in een competitieteam? Check dan eerst of dit mag volgens het reglement. Twijfel je of je mee mag doen? Vraag het dan na bij de VCL van jouw tennisvereniging. Kijk hier voor het reglement. 

Gegevens wijzigen

De ledenadministrateur van jouw vereniging is de enige persoon die gegevens in de KNLTB-ledenadministratie kan wijzigen. Als de gegevens op je ledenpas niet kloppen of je bent verhuisd, geef dat dan door aan de ledenadministrateur van jouw vereniging. Hij of zij zal de wijziging(en) doorgeven aan de KNLTB.

Competitiereglement

In het Competitiereglement staan alle regels rondom het organiseren en spelen van competities. 

Het reglement regelt de inschrijving, organisatie en het verloop van competities. Soms is er een aanvullend reglement voor de districts- of regiocompetitie of de Eredivisiecompetitie. Bekijk alle reglementen hier.

Ben je van mening dat een regel uit het reglement overteden wordt, dan kan je dit melden bij de VCL van jouw vereniging. De VCL kan contact opnemen met de KNLTB en eventueel een verzoek doen tot het instellen van een onderzoek of een protest. 

Zoek een competitie

Vul je verenigingsnaam in:

Uitslagen & standen

Alle uitslagen en standen van de diverse KNLTB-competities.

Competitiereglement

Ga naar het competitiereglement.

Teamkalender

Alles over aanbod, speeldata en wedstrijdbulletins