NTC amstelveen bovenaanzicht

NTC Amstelveen

Sinds augustus 2019 is het kantoor van de KNLTB gevestigd op het Nationaal Tennis Centrum (NTC) in Amstelveen. Het NTC en het kantoor ademen tennis, een inspirerende werkomgeving. Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC in Amstelveen is een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland. Het complex moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland; één centrale locatie met alle faciliteiten die toptennissers nodig hebben om aansluiting te vinden en te houden met de wereldtop. Tevens een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.

Het terrein aan de Bovenkerkerweg kent al een lange historie in Amstelveen en is reeds meer dan een halve eeuw in bezit van de familie Netjes. In het Bowlingcentrum de Kegel heeft iedere inwoner van  Amstelveen weleens gebowld of een kinderpartijtje gevierd. Het tennispark met tennisvereniging de Kegel en het Grand Hotel stonden lange tijd midden in de polder maar liggen nu middenin een woonwijk onder de rook van Amsterdam. Nu is het terrein aanzienlijk uitgebreid en een levendig centrum waar alle mensen die van tennis en sport houden een plek vinden, elkaar ontmoeten en inspireren. Op het NTC in Amstelveen vind je: 

  • 14 Outdoor Tennisbanen (Hardcourt/Gravel)
  • 14 Indoor Tennisbanen (Hardcourt/Tapijt)
  • 16 Indoor Badmintonbanen
  • 1 Outdoor Padelbaan
  • Outdoor fitnessbaan
  • Sport Bar & Restaurant
  • Vergaderlocatie en evenementenlocatie
  • Gratis parkeren

Kijk hier voor meer informatie en losse baanhuur bij NTC de Kegel. 

Inspirerend

Roger Davids, voorzitter KNLTB: “Met dit NTC hebben we alles bij elkaar en kunnen we topsport en verenigingen nog beter ondersteunen. Voor onze toptennissers liggen er mooie en verschillende banen(soorten) en de faciliteiten zijn super, ook voor de rolstoeltennissers. We hebben heel veel positieve reactie ontvangen van spelers en staf. Ook de KNLTB medewerkers zijn erg blij met hun nieuwe werkomgeving. Werken in het NTC is inspirerend en stimuleert de samenwerking tussen afdelingen, waardoor we de aanwezige kennis en ervaring optimaal kunnen benutten en elkaar vinden voor integrale projecten.”

Naast Tennis vinden ook Padel en Beachtennis onderdak in het KNLTB kantoor en ook de squashbond heeft hier zijn plekje gevonden. Wellicht kunnen we in de toekomst nog meer racketsporten verwelkomen.