Bankje parasol

Missie en strategie

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelende orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland.

Het is onze missie om méér mensen méér te laten tennissen en daarmee de betekenis van tennis voor de Nederlandse samenleving te vergroten. Mensen in beweging brengen en houden om ze fitter en gezonder te maken. En om mensen te verenigingen, ongeacht hun leeftijd, afkomst, geslacht, met en zonder beperking. ‘Nederland Tennisland. Iedereen doet mee.’

Samen met verenigingen zetten we initiatieven op om tennissen laagdrempelig te maken, waardoor meer mensen gaan en blijven tennissen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nieuwe competitie- en toernooiformats, lidmaatschapsvormen, apps en ICT-toepassingen. We maken tennis ‘makkelijker’, zodat echt iedereen mee kan doen.

De KNLTB wil uitgroeien tot een maatschappelijk betrokken organisatie en toonaangevende sportbond. We stellen ons op als gids in tennisland en bieden toegevoegde waarde aan alle tennissers, tennisleraren en tennisverenigingen.

Als KNLTB hebben we een scherpe ambitie geformuleerd. Om onze ambitie en doelstellingen te realiseren, moeten we kiezen waar we de komende jaren de focus op leggen. Deze strategische keuzes staan beschreven in de Strategische Doorkijk.

Padel

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Het is een dynamische en laagdrempelige sport, een sociale sport die past bij de tennisclubs. Het is dan ook een aantrekkelijke aanvulling op het aanbod van tennisclubs voor hun bestaande leden en het brengt potentiële nieuwe leden naar de club. Vandaar dat steeds meer verenigingen padelbanen aanleggen om een nieuwe impuls te geven aan hun club.

De KNLTB wil verenigingen hierbij graag zo goed mogelijk ondersteunen. Dat doen we door padel te promoten, door voorlichting te geven over de aanleg van padelbanen, door het organiseren van competities en toernooien, door het opleiden van onze tennistrainers en door te werken aan een goed ratingsysteem waarmee de spelers op niveau worden ingeschaald.