KNLTB Vlag (1)

Over de KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennissport en de tennisverenigingen in Nederland en is opgericht in 1899.

Ongeveer 1.650 tennisverenigingen, en daarmee bijna 550.000 tennissers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de tennisbond in grootte de tweede sportbond van Nederland. De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en regionale competities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters.

Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup en alle nationale kampioenschappen.

Padel

De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. Om de groei van de sport in goede banen te leiden en om duidelijkheid te verschaffen aan de padelspelers werken de NPB en KNLTB toe naar één organisatie. Er is veel overleg tussen de besturen van de KNLTB en NPB om de mogelijkheden tot verdergaande samenwerking en een fusie te verkennen. De fusiegesprekken verlopen voorspoedig, zowel qua inhoud als qua juridische mogelijkheden en consequenties. Dit zou zijn beslag kunnen krijgen aan het eind van het 2e kwartaal van 2020.