KNLTB Vlag wapperen wind

Over de KNLTB

De Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) is het overkoepelend orgaan van de tennis- en padelsport en de tennis- en padelverenigingen in Nederland. De KNLTB is opgericht in 1899. Sinds 1 juli 2020 worden ook alle padelactiviteiten onder de vlag van de KNLTB uitgevoerd en is de KNLTB de officiële vertegenwoordiger van padel in Nederland.

Ongeveer 1.625 verenigingen, en daarmee meer dan 642.000 tennissers en padellers, zijn aangesloten bij de KNLTB. Hiermee is de KNLTB in grootte de tweede sportbond van Nederland. 

De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van verenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De bond is verantwoordelijk voor landelijke en regionale competities, toernooien, voor de opleiding van leraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennis- en padelsport en het vergroten van de betekenis van tennis en padel in de samenleving. Ten slotte begeleidt de KNLTB jeugdig talent op weg naar de top en organiseert topevenementen als de Davis Cup, Billie Jean King Cup, Copa de Padel en alle nationale kampioenschappen.

 

Gerelateerd aan deze pagina

Onze partners

Onze partners