09 februari - 10 februari

Fed Cup: Nederland - Canada

Locatie:
Nederland
Plaats:
Den Bosch - Maaspoort Sports & Events

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 9 en 10 februari 2019 een thuiswedstrijd tegen Canada, de huidige nummer 17 van de wereldranglijst. Nederland komt in Wereldgroep II uit na het 4-1 verlies tegen Australië in de play-offs van Wereldgroep I.

Nederland vs. Canada

Nederland en Canada speelden zes keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-3. In 1987 speelden de twee landen voor de laatste keer tegen elkaar, waarin Canada met 3-0 won. Canada is de huidige nummer 17 van de wereldranglijst, en heeft als sterkste speler Eugenie Bouchard, de huidige nummer 123 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 10 van de wereldranglijst.

Fed Cupwedstrijd tegen Australië

Op 21 en 22 april 2018 speelde Nederland de play-offs uitwedstrijd tegen Australië. Het duel werd met 4-1 gewonnen door Australië. Door deze nederlaag degradeert Nederland na 3 jaar uit de Wereldgroep. Het duel werd gespeeld in Wollongong, vlakbij Sydney, in het 'Wollongong Entertainment Centre'. Het Fed Cupteam bestond uit Demi Schuurs, Lesley Kerkhove, Quirine Lemoine en Indy de Vroome. 

Historie Fed Cup

Alle resultaten van het Nederlandse Fed Cupteam vind je hier.