In memoriam Nel van der Storm-Hermsen

Op 25 september jl. is voormalig tenniskampioene Nel van der Storm-Hermsen op 91-jarige leeftijd overleden. 

foto: www.tennisforum.com

Mevrouw van der Storm-Hermsen was zeer succesvol in de jaren ’50. Ze speelde alle grote toernooien in de wereld, waaronder de verschillende Grand Slams. Achtmaal was zij deelnemer op Wimbledon, waar ze in 1949 en 1951 de derde ronde bereikte in het enkelspel. In eigen land pakte zij de nationale enkelspeltitel in 1949, 1950 en 1955. In 1957 stopte ze als actieve wedstrijdspeelster.

Nel van der Storm-Hermsen is door de KNLTB onderscheiden met de titel Tulpdraagster. Deze titel kent het Bondsbestuur toe aan personen die veel betekend hebben voor het Nederlandse tennis. Nel van der Storm-Hermsen was jarenlang lid van de Amsterdamse tennisvereniging DDV.