Haarhuis volgt Siemerink op als captain Nederlands Davis Cupteam

Vandaag heeft Jan Siemerink bekend gemaakt dat hij na 10 jaar stopt als captain van het Nederlands Davis Cupteam. Per 1 januari 2017 wordt Siemerink opgevolgd door Paul Haarhuis.

Jan Siemerink trad op 1 januari 2007 in dienst als captain van het Nederlands Davis Cupteam. In de afgelopen periode heeft het team onder zijn leiding diverse successen behaald. In 2008 en 2013 promoveerde Nederland onder leiding van Siemerink naar de Wereldgroep. In het laatste Davis Cupduel van september dit jaar won Nederland overtuigend met 5-0 van Zweden voor behoud in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone.

Jan Siemerink: “De afgelopen jaren hebben we ons goed kunnen handhaven in de Davis Cup. Met een team op pad en in de weken voorafgaand aan een duel samen trainen, dezelfde doelen nastreven, dat blijft toch iets bijzonders binnen de tenniswereld. Na tien jaar is het tijd om het stokje over te dragen. Een nieuwe impuls is noodzakelijk om de Davis Cupspelers te inspireren om het maximale uit het team te halen. Paul heeft als captain van het Fed Cupteam bewezen dat hij mooie successen kan behalen. Ik heb daarom ook alle vertrouwen in de toekomst van het Nederlands Davis Cupteam.”  

Paul Haarhuis nieuwe captain Davis Cupteam

Haarhuis gaat als captain zowel het Davis Cup- als Fed Cupteam begeleiden en vervult binnen de bond daarnaast de functie van Hoofdbondscoach in het Nationaal Trainingscentrum in Almere.