Schoofs klopt Rus in finale Lotto NK Tennis

Bibiane Schoofs heeft in het Rotterdamse Topsportcentrum voor het eerst in haar loopbaan de Lotto NK Tennis gewonnen. Tegenstander Arantxa Rus werkte acht matchpoints weg, maar uiteindelijk won Schoofs in drie sets.

De als derde geplaatste Schoofs trok de partij met 7-6 (5), 1-6 en 6-3 naar haar toe. Schoofs stond voor de tweede keer in de finale. Ze verloor de eindstrijd in 2014 van Richel Hogenkamp.

In de eerste set ging het gelijk op. In de tiebreak nam Rus een 5-3 voorsprong, maar Schoofs won vier punten op rij. Met een uitstekende return op de voeten van Rus dwong de Gelderse setpoint af. Met een fraai punt pakte Schoofs de tiebreak met 7-5.

Rus begon met een game op love aan set twee. Mede door twee dubbele fouten van Schoofs brak de als eerste geplaatste Rus de Gelderse bij een stand van 2-1. Na een nieuwe break op 4-1 trok Rus de set met 6-1 naar zich toe.

Schoofs nam na de tweede set een toiletbreak. Rus leverde in de derde set gelijk haar opslag in, maar Schoofs deed hetzelfde. Met een fraaie lob kwam Schoofs op 3-1. Ze liep uit naar een 5-1 voorsprong.

Rus haalde op de matchpoints haar beste tennis boven. De speelster uit Monster kwam terug tot 5-3, ze werkte in totaal acht matchpoints weg. Op 5-3 kreeg Rus nog twee kansen op een break, maar Schoofs benutte uiteindelijk haar negende wedstrijdpunt.

"Het is pas binnen totdat de laatste bal gespeeld is. Fantastisch", zei Schoofs na afloop.

Alle uitslagen van vandaag: