Roger Davids nieuwe voorzitter KNLTB

Op de bijeenkomst van de KNLTB Ledenraad in Rotterdam is Roger Davids benoemd tot voorzitter van het Bondsbestuur van de KNLTB. Peter Hendriks werd benoemd tot secretaris. De bijeenkomst vond plaats tijdens de Nederlandse Loterij NK Tennis in het Topsportcentrum in Rotterdam.

Met zijn aanstelling als voorzitter neemt Roger Davids het stokje over van vicevoorzitter Eric Wilborts. Hij nam de voorzitterstaken waar sinds het aftreden van Rolf Thung in februari dit jaar. Peter Hendriks lost Dorien Everaars af als secretaris van het Bondsbestuur. Dorien is bestuurslid Verenigingszaken en heeft de secretaris functie ad interim waargenomen na het tussentijds aftreden van Annemiek Wissink.

Roger Davids reageert enthousiast op zijn benoeming: “Tennis speelt een belangrijke rol in mijn leven. Ik ben dan ook blij dat ik mijn kennis en ervaring nu kan inzetten om tennis in Nederland nog meer op de kaart te zetten. De KNLTB en zo’n 1700 verenigingen staan voor grote uitdagingen om meer mensen te laten tennissen en de leden aan de clubs te binden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we daar met de KNLTB organisatie, bestuurders en vrijwilligers goede stappen in kunnen maken de komende jaren.”

Roger Davids is een clubman in hart en nieren. Al vanaf zijn jeugd is hij betrokken in diverse commissies en besturen van tennisclubs en actief in het district IJmond, waar hij het Haarlems TennisNetwerk heeft opgericht. Dit netwerk is gericht op samenwerking ten behoeve van tennisstimulering bij verenigingen, leraren, accommodaties, gemeenten en sportorganisaties. Roger was tot voor kort mede-eigenaar van één van de grotere marketingbureaus van Nederland en onder meer actief als partner van Sport en Zaken, gericht op ondersteuning van sportbonden en sportorganisaties. Roger was een verdienstelijk tennisser en heeft met zijn prestaties de top 100 van Nederland bereikt. Tegenwoordig neemt hij regelmatig deel aan de Nederlandse Veteranen Kampioenschappen.

Peter Hendriks heeft zijn sporen verdiend en is nog actief als bestuurder en commissaris bij een aantal grote uitgeverijen, zowel nationaal als internationaal. Hij haalde ooit zijn trainers licentie en was in zijn studententijd voorzitter van de GSTC. Meer recent was hij actief als voorzitter van TV Ludenti in Doorn en nauw betrokken bij de oprichting en opbouw van de Bogtstra & Kempers tennis academy.

Onderscheiding Marcel Boots

Marcel Boots trad tijdens deze Ledenraad af als bestuurslid Algemene Zaken, een functie die hij sinds juni 2012 bekleedde. Uit handen van KNLTB bestuurslid Dorien Everaars ontving Marcel het Bondsonderscheidingsteken als blijk van waardering voor zijn buitengewone inzet voor de tennissport. Momenteel wordt gezocht naar een geschikte opvolger voor de invulling van deze functie bestuurslid Algemene Zaken.

Het KNLTB Bondsbestuur bestaat naast Roger Davids (voorzitter), Eric Wilborts (vicevoorzitter, bestuurslid Toptennis), Peter Hendriks (secretaris) en Dorien Everaars (bestuurslid Verenigingstennis) uit Wolfgang Born (penningmeester) en Steven Bannink (bestuurslid Wedstrijdtennis) en bestuurslid Algemene Zaken (vacant).