Bouw Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen officieel gestart

Op het terrein van Sportpark De Kegel in Amstelveen hebben de gemeente Amstelveen, eigenaar Netjes Beheer B.V. en de KNLTB gisteren het officiële startschot gegeven voor de bouw van het Nationaal Tennis Centrum (NTC). Per 1 september 2019 verhuizen het kantoor in Amersfoort en het huidige Nationaal Trainingscentrum in Almere naar Amstelveen. Het samenbrengen van toptennis en breedtesport in het NTC is een belangrijke stap voor de toekomst van tennis in Nederland.

Video: Impressie NTC

Onder toeziend oog van een aantal genodigden gaven algemeen directeur KNLTB Erik Poel, bestuurslid Toptennis KNLTB Eric Wilborts en Peter Bot, wethouder Ruimtelijke Ordening en Sport van de gemeente Amstelveen op de bouwlocatie het teken voor de start van de bouw van het NTC. Eigenaar Netjes Beheer begint met de aanleg van een parkeergarage en aansluitend heeft bouwbedrijf Vaessen de opdracht gegund gekregen een geheel nieuwe tennishal met diverse faciliteiten en nieuwe buitenbanen te realiseren. Het is bijzonder dat de tennisbanen op het dak van de garage komen te liggen. 
 
Erik Poel: ‘Fantastisch dat het nu echt gaat beginnen. We hebben er lang naar uitgekeken. Het is nu nog een bouwput, maar als je de animatiefilm ziet krijg je een goede indruk hoe het nieuwe NTC eruit gaat zien.” Het NTC is voor de KNLTB een belangrijke impuls om de doelstellingen op het gebied van top- en breedtesport te realiseren. De KNLTB vertegenwoordigt bijna 1700 tennisverenigingen in Nederland en daarmee zo'n 580.000 tennissers. “Het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen moet uitgroeien tot het kloppend hart van tennis in Nederland. Eén centrale locatie met alle faciliteiten die talenten nodig hebben om weer aansluiting te vinden met de wereldtop en een plek vol tennisbeleving waar toptennis (valide en invalide) en breedtetennis samenkomen. Elke tennisser of tennisfan in Nederland wil er graag (een keer) komen, voor een training, een wedstrijd, een evenement, een vergadering of kampioenschap.”

Peter Bot: “Het Nationaal Tennis Centrum is een aanwinst voor Amstelveen. Het Papendal van de tennissport hebben wij straks binnen onze gemeentegrenzen. Een enorme kwaliteitsimpuls voor de locatie. Kwalitatief goede sportvoorzieningen en het begeleiden en coachen van topsport talenten staan hoog op de Amstelveense sportagenda. Ook de Amstelveense tennissers en tennissters profiteren mee van de komst van het NTC. De breedtesport krijgt zowel binnen als buiten meer baancapaciteit door het kunnen benutten van de NTC-tennisbanen buiten de door de KNLTB-talenten gebruikte uren. Een echte win-winsituatie vind ik”.
 
Wilma Schoonderbeek-Netjes: “De KNLTB is van harte welkom op ons Sportpark. Wij zijn trots het NTC te mogen realiseren en op deze wijze bij te kunnen dragen aan de promotie van de tennissport en ontwikkeling van talentvolle spelers. Met de realisatie van het NTC wordt tevens een grote stap gezet in onze ambitie om het Sportpark levendig en aantrekkelijk voor Amstelveen te laten zijn".    
 
Het moderne tenniscomplex ademt straks tennis, met in totaal 14 buitenbanen (gravel en hardcourt) en 14 indoorbanen. De KNLTB beschikt over 6 buitenbanen (4 gravel en 2 hardcourt) en 4 indoorbanen. De overige banen zijn voor tennisvereniging TV de Kegel en voor de verhuur.
 
Het complex beschikt over de meest geavanceerde meetapparatuur, fitness en fysioruimtes, medische voorzieningen, horecagelegenheid en kantoren. Op het terrein ligt Grand Hotel Amstelveen met 99 kamers. Met deze faciliteiten is er volop ruimte voor het organiseren van tennisevents, trainingskampen, teambuildingsactiviteiten, vergaderingen en congressen. Ook andere racketsporten zoals padel kunnen hier hun opwachting maken. Het NTC is hét visitekaartje voor tennis in Nederland als het gaat om gastvrijheid, accommodatie en duurzaamheid.