Nederlandse finale bij Futuretoernooi in Amstelveen

Het Futuretoernooi in Amstelveen krijgt zondag een Nederlandse finale. Sidane Pontjodikromo en de als zevende geplaatste Tim van Rijthoven staan in de eindstrijd tegenover elkaar.

Pontjodikromo, met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi, won in drie spannende sets van de Peruviaanse qualifier Arklon Huertas del Pino Cordova, 7-5, 4-6 en 6-3. Pontjodikrom won al zijn partijen tot nu toe in drie sets. Het is voor de pas zeventienjarige Pontjodikromo zijn eerste finale in een Futuretoernooi.

Van Rijthoven schakelde de als zesde geplaatste Braziliaan Orlando Luz uit. De tennisser uit Roosendaal trok de partij naar zich toe na een razendspannende tiebreak in de tweede set, 6-2, 7-6 (10). Van Rijthoven stond in het gelijke toernooi nog geen set af.

De 21-jarige Van Rijthoven won begin februari voor het laatst een Futuretoernooi. Hij was toen de sterkste in het Amerikaanse Palm Coast. Bekijk hier meer informatie over het Futuretoernooi in Amstelveen.