KNLTB Vlag wapperen wind

Medewerker in Beeld: Laura van Team Communicatie

De maandelijkse nieuwsbrief van de KNLTB komt binnen in je Postvak IN. Op KNLTB.nl lees je een nieuwsbericht dat de indeling van de competitie bekend is en op Instagram scroll je langs een filmpje waarin een toptennisser je een aantal handige tips geeft. Via Tennis.nl scoor je tickets voor de Fed Cup en op Facebook kom je een winactie tegen voor Wimbledontickets. Op jouw vereniging hangen posters ter promotie van 8&9 Tennis en vind je flyers over de wijzigingen voor jeugd in 2019. Een kleine greep uit alle werkzaamheden van het communicatieteam van de KNLTB. Laura van de Beek is één van de communicatieadviseurs. Hoe ervaart zij het om bij de KNLTB te werken?

Even voorstellen:

In februari 2018 is Laura van de Beek (foto: 2de van links) met veel enthousiasme gestart als communicatieadviseur bij de KNLTB. Na jarenlang gehockeyd te hebben begon ze tien jaar geleden met tennissen op L.T.V. Meijenhagen: een kleine, maar hele gezellige vereniging in de Bilt. Ze gaf zich op voor training en heeft de eerste paar jaar samen met haar trainingsgroep deelgenomen aan de KNLTB Voorjaarscompetitie op zaterdagavond, om zo ervaring op te doen met het spelen van wedstrijden. Inmiddels speelt ze competitie in een damesteam op zaterdag en speelt ze graag toernooien. ‘Naast dat het heel leuk is om te tennissen, is het ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen’ aldus Laura. Naast haar activiteit op de baan is Laura ook actief als vrijwilliger op de vereniging.

Wat doet een communicatieadviseur precies?

Het communicatieteam is betrokken bij alle communicatie rondom toptennis, competitie en toernooien, vrijwilligers en tennisleraren. Dat zorgt voor veel dynamiek. ‘Bij ons is geen dag hetzelfde’ vertelt Laura. ‘Als communicatieadviseur zit ik in projectgroepen en geef advies over de communicatie naar verschillende doelgroepen. Welke boodschap willen we overbrengen en welke communicatiemiddelen zetten we in?’. Daarnaast is het communicatieteam verantwoordelijk voor het onderhouden van de websites, bewaken ze de huisstijl en verzorgen ze actuele content op alle social media kanalen van de KNLTB en Tennis.nl. ‘We proberen zo goed mogelijk het effect van al onze communicatie te analyseren, zodat we de tennissport nóg beter kunnen promoten. We gaan vol mee in de digitaliseringsslag en dat betekent continu innoveren, aanpassen en werken met nieuwe technologieën.’

Hoe is het om bij de KNLTB te werken?

Bij de KNLTB werk je in een dynamische omgeving met veel jonge mensen. Er wordt hard gewerkt, maar er is zeker ook ruimte voor gezelligheid, humor of een persoonlijk gesprek. Iedereen is enthousiast, aardig en geïnteresseerd. Het kantoor ademt sport en iedereen heeft dezelfde passie, namelijk: tennis. Overal liggen rackets en ballen en tijdens de pauze wordt er darts, tennisvolley of golf gespeeld in de gang. Alle (grote) sportevenementen worden op de voet gevolgd. Iedereen heeft een ruime en open werkplek met laptop en telefoon, waardoor je gemakkelijk contact kunt maken met andere collega’s. Kortom, een sportieve, gedreven en gezellige omgeving om in te werken!