KNLTB Vlag wapperen wind

Medewerker in Beeld: Guus van Team Evenementen

"

Het afgelopen decennium speelde Nederland in totaal 10 thuiswedstrijden in de Davis Cup en Fed Cup op eigen bodem. Al deze evenementen werden georganiseerd onder leiding van Event Manager Guus van Berkel. Naast deze evenementen organiseert Guus samen met zijn team onder andere de Tenniskids Feesten, Jaarcongressen en Nederlandse Kampioenschappen. Achter de schermen gaat aan al deze evenementen dagen en nachten werk aan voorbereiding vooraf. Tijdens de evenementen maakt het team lange dagen en achteraf resteert de afbouw. Hoe ervaart Guus het om bij de KNLTB te werken?

"

Guus van Berkel (3e van rechts) met het Davis Cupteam na de gewonnen wedstrijd (3-2) tegen Tsjechië in 2017.

Even voorstellen:

Guus van Berkel werkt alweer bijna 9 jaar bij de KNLTB. Al van jongs af aan is hij een groot liefhebber van tennis en in het specifiek van tennisevenementen. ”Ik heb in mijn leven veel grote sportevenementen mogen bezoeken. Eén van mijn hoogtepunten was in 1996 op Wimbledon, toen we in de rij hebben gelegen voor kaarten en de volgende dag op Centre Court de wedstrijd Krajicek tegen Sampras hebben gezien. Helaas is die wedstrijd wel verregend, maar door het optreden van Cliff Richard werd het één van de meest memorabele dagen ooit op Wimbledon.”

Wat houdt jouw functie precies in?

Guus vertelt: “Ik werk als Event Manager op de afdeling Evenementen. Met ons team organiseren we alle grote events die we als KNLTB jaarlijks hebben. Dat gaat van thuiswedstrijden in de Davis Cup en Fed Cup tot en met de Jaarcongressen, Tenniskids Feesten en de Nederlandse Kampioenschappen. Voor al deze evenementen die we vanuit de KNLTB organiseren ben ik van A tot Z verantwoordelijk. We hebben daarbij contact met veel verschillende partijen, bijvoorbeeld: locaties, gemeentes, de ITF, maar ook alle vrijwilligers die tijdens de evenementen helpen.”

“Bij thuiswedstrijden van de Davis Cup en Fed Cup begint dat met het zoeken naar een geschikte en beschikbare locatie. Meestal weten we pas kort van tevoren of we daadwerkelijk een thuiswedstrijd hebben. Ik heb dan al diverse lijntjes uitgezet en gepolst welke locaties interesse hebben. Als de loting uitwijst dat we thuisspelen ga ik verder in gesprek met deze locaties en maak ik uiteindelijk een keuze. Ondertussen haak ik andere afdelingen aan om vanuit hun expertise plannen te maken, zoals Marketing en Communicatie. Dat komt allemaal samen in het projectteam, waarin we de hele voorbereiding met elkaar afstemmen. In aanloop naar het evenement wordt dat steeds drukker en werken we als team toe naar een piek. Als dat achter de rug is zorg ik ervoor dat we met alle betrokkenen, zowel intern als extern, een goed evaluatieverslag maken, zodat we het een volgende keer nog beter kunnen organiseren.”

Naast de organisatie van evenementen houdt Guus zich ook bezig met een aantal strategische zaken. Hoe willen we de evenementen de komende jaren nog beter maken? Met welke partners en leveranciers kunnen we dat het beste doen? Welke concepten werken internationaal? En zouden we deze concepten ook in Nederland kunnen organiseren?

Hoe is het om bij de KNLTB te werken?

“De KNLTB is een geweldige werkomgeving”, vertelt Guus. “Als tennisliefhebber is het natuurlijk een unieke kans om dagelijks in dit werkveld actief te mogen zijn. Het leuke aan mijn functie is dat ik met heel veel verschillende afdelingen binnen de KNLTB samenwerk en dat het resultaat samenkomt in de evenementen.”