KNLTB Vlag wapperen wind

Medewerker in beeld: Alexander van Team Marketing

De jeugd heeft de toekomst! Voor de KNLTB is het daarom van groot belang om zoveel mogelijk kinderen te laten tennissen en te zorgen dat ze dit ook blijven doen. Het aantrekkelijk maken en houden van de tennissport is waar de afdeling Marketing zich dagelijks mee bezig houdt. Onderzoek naar de wensen en behoeften van tennissers, het bedenken en in de markt zetten van nieuwe producten en diensten én het evalueren hiervan zijn de kerntaken van deze afdeling. Alexander is een van de 7 medewerkers op de afdeling Marketing. Als Programma Manager Jeugd houdt hij zich sinds januari bezig met alles wat gaat over jeugd. Hoe ervaart hij het om bij de KNLTB te werken?

Even voorstellen:

Alexander Nonnekes is een fanatieke tennisser met veel passie voor het spel. Tijdens zijn jeugd heeft Alexander heel fanatiek getennist. Zo heeft hij het gehele bondstraject doorlopen en is hij uiteindelijk uitgestroomd in Jong Oranje. “Mijn droom om op Wimbledon te staan bleek na twee jaar fulltime te hebben getennist toch te hoog gegrepen” vertelt Alexander. De jaren erna is hij fanatiek blijven tennissen en heeft hij veel categorie 1 & 2 toernooien gewonnen. Tegenwoordig speelt Alexander met veel plezier competitie, hoofdklasse gemengd op zondag, bij TV De Gouw in Zaandam. “Het mooiste wat ik heb overgehouden aan tennis is mijn vrouw. Nog steeds vind ik het waanzinnig leuk en geniet ik ervan om samen te mixen. Gelukkig komt de competitie er weer aan!” aldus Alexander.

Op welke afdeling werk je en waar is jouw afdeling verantwoordelijk voor?

Samen met het projectteam Jeugd werkt Alexander aan alle facetten rondom  jeugdtennis met als doel deze zo optimaal mogelijk in te richten. Alexander: “we hebben hierbij een duidelijke doelstelling: meer jeugd met meer plezier meer wedstrijden laten spelen. We stimuleren vanaf het allereerste begin al lekker wedstrijdjes te spelen, daarbij gaat het niet om winnen maar vooral om het plezier. Door vaak te spelen worden kinderen beter, leren meer tennisvriendjes kennen en zullen zo minder gauw afhaken”. Het Alles-in-1 lidmaatschap voor de jeugd, lidmaatschap en competitie spelen ineen, zal hier volgens Alexander zeker een positieve bijdrage aan leveren. “Ik hoop dat kinderen en hun ouders zien dat tennis zoveel te bieden heeft en dat de sport kinderen waardevolle bagage meegeeft voor de rest van hun leven”.

Wat houdt jouw functie precies in?

Alexander: “als programma manager verbind ik de verschillende afdelingen binnen de KNLTB die met jeugd bezig zijn. Dat maakt het heel uitdagend en leuk!” Eén van de projecten waar Alexander momenteel hard aan werkt is het Tenniskids@school programma. Dit is het programma waarmee kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met tennis tijdens de gymlessen op school. “Samen met clubs en (tennis)scholen streven we ernaar om dit programma verder uit te bouwen met als doel om de doorstroming van leuke tennisgymlessen naar een clublidmaatschap te bevorderen” legt Alexander uit.

Hoe is het om bij de KNLTB te werken?

Alexander heeft zijn draai al helemaal gevonden bij de KNLTB. “De eerste paar maanden zijn mij uitstekend bevallen. Ik vind het een voorrecht om samen met andere tennisliefhebbers de tennissport zo goed mogelijk neer te zetten en te promoten. De werksfeer en het contact met collega’s is open en informeel. Samen werken we hard voor deze fantastische sport!”