KNLTB Vlag wapperen wind

Certificeringsprocedure afgerond, 34 tennisscholen tekenen samenwerking met KNLTB

Ook komend jaar vervolgt de KNLTB de samenwerking met een aantal zorgvuldig geselecteerde tennisscholen binnen de KNLTB Jeugdopleiding. Om de kwaliteit van de betrokken scholen te waarborgen, worden de scholen jaarlijks geëvalueerd en staat de certificeringsprocedure ook open voor eventuele nieuwe tennisscholen. De laatste certificeringsronde is net afgerond, 34 tennisscholen zetten vandaag hun handtekening onder een samenwerking met de KNLTB. Onder hen drie nieuwe namen.

Naast enkele verschuivingen tussen de bovenbouw (t/m 18 jaar, 7 scholen) en de onderbouw (6 t/m 12 jaar, 27 scholen) voegden TS Heerenveen, TennisVision Duiven en Maximus Tennis Zwijndrecht zich voor het eerst bij de onderbouwscholen. Naast de strenge selectieprocedure van de KNLTB in samenwerking met onafhankelijk adviesbureau NMC Bright, moeten de scholen zich ook uitdrukkelijk bereid tonen om, samen met de KNLTB, de beste jeugdspelers op te leiden conform het Meerjaren Opleidingsplan Tennis (MOT) 'Route naar de top'.

Kwaliteitsimpuls

De KNLTB werkt sinds september 2016 samen met het netwerk van gecertificeerde tennisscholen, met als doel de structuur en prestatiecultuur van het opleiden van talentvolle spelers en speelsters in Nederland een krachtige kwaliteitsimpuls te geven. In het gekozen samenwerkingsmodel moeten alle partijen elkaar beter maken, scherp houden en zodoende topprestaties leveren. De KNLTB helpt de scholen zich verder te ontwikkelen als opleidingspartner en maakt met de scholen duidelijke afspraken over de te leveren prestaties, de manier van samenwerken en de mentaliteit waarmee (samen)gewerkt wordt.

‘Opleiding van topsporters’

“Het is geweldig dat we vanaf september met deze 34 tennisscholen samenwerken om nog meer talentvolle jeugdspelers te laten doorstromen en begeleiden naar de top”, aldus Jacco Eltingh, Technisch Directeur bij de KNLTB. “We willen als Nederland een serieuze rol spelen in het internationale toptenniscircuit en daarvoor is samenwerking met deze scholen van groot belang. Als we allemaal hetzelfde referentiekader hebben, streven we ook allemaal hetzelfde na: het opleiden van topsporters. En het is vanzelfsprekend dat we ook onze uiterste best blijven doen om goed contact te houden met de scholen die nu niet tot het netwerk behoren.”

De nu geselecteerde tennisscholen maken een jaar deel uit van het netwerk, startend op 1 september 2019. De samenwerking met de huidige scholen in het netwerk, loopt nog tot en met 31 augustus. In 2020 wordt het certificeringstraject opnieuw in gang gezet.