KNLTB Vlag wapperen wind

KNLTB ontvangt ruim 1,6 miljoen euro van Nederlandse Loterij voor de tennissport

De KNLTB ontvangt ruim 1,6 miljoen euro voor de tennissport van de Nederlandse Loterij. De Nederlandse Loterij heeft bekendgemaakt in 2018 in totaal € 43,2 miljoen af te dragen aan de Nederlandse sport. De Nederlandse sportwereld is blij met deze bijdrage, die zowel voor de topsport als voor de sport in de volle breedte wordt ingezet. 

Albert-Jan Smid (Manager Commerciële Zaken), Pieter van den Hoogenband (Ambassadeur Nederlandse Loterij) en Dilano Meirmans (Partner Manager)

Jaarlijks gaat er ruim meer dan 40 miljoen euro vanuit Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport. Iedereen in de sport heeft daar wat aan. Hiermee worden contributies lager gehouden, kunnen competities worden georganiseerd en kan de sport via innovaties mee met maatschappelijke ontwikkelingen zoals de digitalisering. Ook de gehandicaptensport en de topsport profiteren van deze bijdrage.

Mede dankzij de jaarlijkse bijdrage van De Nederlandse Loterij kan de KNLTB de topsport en talentontwikkelingsprogramma's uitvoeren. De bijdrage wordt ook ingezet voor breedtesport. Algemeen directeur Erik Poel: “De KNLTB zet zich in om meer mensen meer te laten tennissen. Een belangrijke pijler hierin zijn de bijna 1700 tennisverenigingen. We ondersteunen verenigingen om zowel bestuurlijk als sporttechnisch sterker te worden en we willen voor iedere leeftijdscategorie een passend tennisaanbod bieden. Mede dankzij de bijdrage van de Nederlandse Loterij kunnen we dit realiseren. Ik wil graag alle spelers van de Nederlandse Loterij via deze weg van harte bedanken. De Nederlandse sport is afhankelijk van deze bijdragen en we stimuleren uiteraard dat Nederlanders kansspelen via de Nederlandse Loterij spelen.”  Over het jaar 2018 ontvangt de KNLTB een bedrag van 1.672.849 euro, dat is iets meer dan vorig jaar. 

De totale opbrengst van de Nederlandse Loterij over het jaar 2018 is meer dan 161 miljoen euro, bestemd voor de Nederlandse samenleving, sport en 18 goede doelen. Hiervan gaat 43,2 miljoen naar NOC*NSF, de organisatie die (top)sport in Nederland bevordert. Dit is meer dan de helft van de totale financiering van NOC*NSF. Daarmee is Nederlandse Loterij de grootste sponsor van de Nederlandse sport.

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Ieder jaar weer maakt de Nederlandse Loterij het met haar afdracht mede mogelijk dat zo veel mensen in Nederland aan sport doen en van sport genieten. Dat is erg belangrijk want er valt veel te winnen met sport. Ik wil de Nederlandse Loterij erg bedanken voor haar inzet. En vooral dank ik alle spelers in Nederland die aan Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten of de Toto hebben meegedaan.”

Niels Onkenhout, CEO Nederlandse Loterij: “Nederlandse Loterij is ontzettend trots op het feit dat wij zo’n groot bedrag kunnen investeren in Nederland en in de Nederlandse sport in het bijzonder. Het is onze ambitie om die investering jaarlijks te verhogen.”

Over Nederlandse Loterij

Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland. Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeren we ook miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging.